Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Άρτεμις Γκούρλια – Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

Posted by koszig στο 31 Ιανουαρίου 2019

Η πολιτική από νέους ανθρώπους

H φράση που λέει πως «είμαστε οι επιλογές μας» είναι γνωστή. Με αυτή την σκέψη έκανα μία συνειδητή επιλογή για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου θα είμαι στις λίστες της Ανατολικής Αττικής, του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.
Η επιλογή είναι συνειδητή για τους εξής λόγους:
– Θεωρώ πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι το κατεξοχήν πεδίο όπου οι κομματικές ταυτότητες μένουν πιο πίσω. Προσωπικά ποτέ δεν έκρυψα και δεν θα κρύψω τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, οι οποίες, όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως είναι κεντροδεξιές. Αυτό όμως που προέχει αυτή την στιγμή είναι η σύνθεση. Ο κ. Σγουρός, κάνοντας μου την πρόταση να είμαι υποψήφια δεν με ρώτησε για την κομματική μου ταυτότητα, αλλά αν έχω όρεξη να δουλέψω για έναν κοινό σκοπό μέσα από μία συλλογική προσπάθεια. Η απάντηση είναι θετική.
– Θεωρώ πως η εμπειρία του υποψήφιου περιφερειάρχη είναι κομβική για να γυρίσει η Αττική σελίδα μετά την θητεία της κ. Δούρου. Το «πείραμα» της κ. Δούρου απέτυχε. Οι πληγές που άφησε η θητεία της νυν περιφερειάρχη είναι μεγάλες, αλλά μπορούν να επουλωθούν. Πως; με κοινή δουλειά και υπερκομματική νοοτροπία που δεν θα μεταφέρει τις επιδιώξεις των κομμάτων στις τοπικές κοινωνίες, αλλά τις επιδιώξεις των τοπικών κοινωνιών στα κόμματα.
– Τέλος, η επιλογή μου να είμαι υποψήφια έχει να κάνει με την περιοχή που μεγάλωσα και ζω. Το Μενίδι και την Αν. Αττική. Η περιοχή μου είναι γνωστή μόνο για αρνητικούς λόγους. Για κανέναν θετικό. Εγκληματικότητα, ανεργία. Μία περιοχή που αποτελεί συνήθως το καλύτερο φόντο για να αναδείξουν προεκλογικά οι πολιτικοί την κοινωνική τους ευαισθησία. Εγώ ζω εδώ. Και ξέρω τι χρειάζεται.
Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ πως ο κ. Σγουρός είναι όχι μόνο συνειδητή αλλά και η καλύτερη επιλογή με την οποία μπορώ να εκφραστώ. Ξεκινάμε λοιπόν, με όρεξη πως το καλύτερο δεν έρχεται μόνο του. Θα το φέρουμε εμείς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: