Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Ο λόγος και ο αντίλογος

Posted by koszig στο 9 Φεβρουαρίου 2019

Φτάνουμε κοντά στο τέρμα της προεκλογικής περιόδου. Στα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να εμφανίζονται  ονόματα και φωτογραφίες υποψηφίων δημάρχων και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Εμφανίζονται δίπλα από τα ονόματα και τίτλοι επαγγελμάτων, όπως κύριο Χ ή κυρία Υ επιχειρηματίας.

Τι μπορεί να περιέχει το βιογραφικό ενός υποψηφίου δημάρχου ή ενός υποψηφίου δημοτικού συμβούλου.

Βασικές σπουδές και επαγγελματικά ή επιστημονικά πτυχία

Το επάγγελμα που έχει ασκήσει ή ασκεί μέχρι σήμερα

Την ενασχόληση με τα κοινά, συνδικαλιστικά, τοπικούς συλλόγους, εκπροσώπηση κοινωνικών ομάδων

Συμμετοχή σε επιχειρήσεις του δήμου ή άλλων δήμων

Συμμετοχή του ως εκλεγμένου στο δήμο Αχαρνών ή σε άλλο δήμο

Αν έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις να είναι υποψήφιος (αν οφείλει στο δήμο ποσά αρκετά μεγάλα, αν έχει επιχειρηματικές δουλειές με το δήμο κ.α.)

Αυτά τα στοιχεία πρέπει να γνωρίζει ο κάθε δημότης  προκειμένου όταν φτάσει μπροστά στην κάλπη να μπορεί να έχει σωστή κρίση, γιατί αν κάνει λάθος επιλογή, τότε θα του φταίνε οι άλλοι  και όχι αυτός.

Αυτά στοιχεία πρέπει να είναι δημόσια και οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ενδέχεται να υποστούν αυστηρή και τεκμηριωμένη κρίση από αντιπάλους,  υποψηφίους και μέσα ενημέρωσης.

Επειδή όποιος θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά ενδεχομένως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα προβολής το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ, με ηλεκτρονική επικοινωνία το koszig@yahoo.gr,  θα δημοσιεύει χωρίς δαπάνη βιογραφικά στοιχεία, φωτογραφία και άρθρα που αναφέρονται σε προβλήματα του τόπου.

Θα γίνει προσπάθεια, με άλλα μέσα ενημέρωσης, να γίνουν δημόσιες συνεντεύξεις σε υποψηφίους δημάρχους  που θα  αναρτηθούν στο Διαδίκτυο.

 

Όλα στο φως, για ένα καλύτερο αύριο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.