Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Βλέπετε και κρίνετε

Posted by koszig στο 13 Μαρτίου 2019

Η συνέχεια από την  παρ’ ολίγον τραγωδία στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Χτες έγινε μια πρώτη καταγραφή των γεγονότων, (κλικ εδώ).

Σήμερα ίσως θα πρέπει να δούμε πιο ψύχραιμα τα γεγονότα.

Είναι γνωστό από καιρό ότι υπάρχει πρόβλημα με τα σχολεία στο δήμο Αχαρνών.

Πριν μερικές ημέρες στον τύπο δημοσιεύτηκε άρθρο σχετικά με το πρόβλημα που υπάρχει σε σχολεία του δήμου Αχαρνών, ειδικά με την πτώση σοβάδων και μαρμάρων.

https://m.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/183901/marmara-apo-ktirio-epesan-sto-proaylio-toy-12oy-gymnasioy-anakoinosi

Για το  θέμα αυτό είχε αναφερθεί και οι Ένωση Γονέων Δήμου Αχαρνών. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 12/3/2019 η Η Ένωση Γονέων επρόκειτο να την παρακάτω επιστολή, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας των σχολείων.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ.

Τελικά συζήτηση δεν έγινε δυνατόν να γίνει γιατί το δημοτικό συμβούλιο δε μπόρεσε να συνεχίσει τη συνεδρίαση γιατί δεν είχε απαρτία.

Όμως στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού και μάλιστα προετοιμασμένοι.

Τι γίνεται λογικά σε αυτές τις περιπτώσεις. Η εκπαιδευτική κοινότητα ενημερώνει το δήμο και το υπουργείο Παιδείας για το πρόβλημα που σχετίζεται με την ασφάλεια των μαθητών. Αν δεν λάβουν άμεσα μέτρα οι αρμόδιοι φορείς, τότε για λόγους ασφαλείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών κλείνουν προσωρινά το σχολείο και προχωρούν σε συγκέντρωση μαθητών και γονέων έξω από το σχολείο να κάνουν γνωστό το πρόβλημα.

Φαίνεται όμως, ίσως και λόγω προεκλογικής περιόδου, μερικοί σχεδίασαν με διαφορετικό τρόπο την παρέμβαση.

Με την πιθανότητα να συζητηθεί το θέμα της πτώσης σοβάδων σε σχολείο στο Ολυμπιακό Χωρίο έφεραν μαζί τους υλικά που πέφτουν από τους τοίχους και την οροφή του σχολείου για να τεκμηριώσουν τα λεγόμενά τους. Ατύχησαν όμως γιατί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δε συνεχίστηκε με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να έχει αποχωρήσει.

Φαίνεται η αιχμή της παρέμβασης ήταν δημότης που δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο και δε γνώριζε πρόσωπα. Παρότι είχε πρόβλημα στο βάδισμα, αφού περπατούσε με πατερίτσες ο δημότης κατευθύνθηκε προς το προεδρείο, γιατί εκεί του είπαν ότι θα είναι ο δήμαρχος. Ένας από την ομάδα του έφερε και τη σακούλα με τους σοβάδες και τα άλλα υλικά, προκειμένου να τα αδειάσει μπροστά στο δήμαρχο. Αυτό ήταν το σενάριο και εκείνοι που το σχεδίασαν φαίνεται ότι βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο.

Αυτά είναι τμήματα από βίντεο που τράβηξε δημοσιογράφος από την ιστοσελίδα Zougla.gr., που δεν ήταν περαστικός από το δήμο Αχαρνών, αλλά οι σεναριογράφοι των Αχαρνών ήθελαν την οπτική προβολή των γεγονότων.

 

Σε πρώτη φάση η παρατηρήσεις στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνο Ρούσσα που δε φέρει καμία ευθύνη για την κατάσταση στα σχολεία. Προφανώς ο «δημότης» δε γνώριζε σε ποιον απευθύνεται, απλά εκτελούσε το ρόλο που του είχαν αναθέσει.

Η φραστική επίθεση συνεχίστηκε

και κατέληξε σε χειροδικία.

Δημοτικός σύμβουλος που παρενέβη ο δράστης του πέταξε κομμάτι σοβά λέγοντας «ποιος είσαι εσύ;»

Ο «αγώνας» συνεχίστηκε. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  τράβηξε με το κινητό του το κατωτέρω βίντεο

 

Τελικά κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν προσπάθησε να ηρεμήσει τον έξαλλο δημότη, όταν έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά και δίπλα του. Μόνο δυο – τρεις φίλοι του και ένας υπέργηρος δημοσιογράφος (κατά τη ρήση του δημάρχου) έκαναν προσπάθειες να τον συγκρατήσουν και να τον ηρεμήσουν

Είθε να είναι το τελευταίο παρόμοιο γεγονός στο δήμο Αχαρνών.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: