Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Κάθε δημοτικό συμβούλιο και χειρότερα !!

Posted by koszig στο 13 Μαρτίου 2019

Όλα φαινόντουσαν ότι θα ήταν ήρεμα. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 είχε μόνο δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη. Οι ενδείξεις ήταν ότι τελικά δε θα υπάρχει απαρτία για να συνεχιστεί η συνεδρίαση. Στην είσοδο του δημαρχείου ήταν μία ομάδα 4-5 ατόμων, που ο ένας από αυτούς είχε πατερίτσες για το χτυπημένο πόδι του.

Στην είσοδο ήταν και ένας δημοσιογράφος από τη Zougla.gr, γιατί περίμεναν από το ολυμπιακό Χωριό μια ομάδα κατοίκων που ήθελαν να αναφέρουν στο δημοτικό συμβούλιο ότι στο σχολείο στο Ολυμπιακό χωριό πέφτουν κομμάτι μάρμαρο και θα τραυματίσουν μαθητές. Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου ήταν μαζεμένοι γονείς μαθητών και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι διαφόρων δημοτικών παρατάξεων.

 

Το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε με την εκφώνηση των ονομάτων των δημοτικών συμβούλων. Από τους 45 δημοτικούς συμβούλους ευρέθησαν 16 δημοτικοί σύμβουλοι παρόντες. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει η νόμιμη απαρτία των 23 δημοτικών συμβούλων, επομένως το δημοτικό συμβούλιο αναβάλλεται.

Ο δήμαρχος αυτή τη φορά δεν ήταν στη συνηθισμένη του θέση δίπλα στα δεξιά του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αλλά καθόταν μεταξύ των συμβούλων.

Ο δήμαρχος μόλις αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε απαρτία στο μέσον της εκφώνησης του καταλόγου αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο.

Αν είχε υπάρξει απαρτία, τότε το δημοτικό συμβούλιο θα συνεχιζόταν με ανακοινώσεις των δημοτικών συμβούλων και ενδεχομένως με ανακοινώσεις από δημότες.

Σε αυτό το σημείο ο κάτοικος του Ολυμπιακού Χωριού με τις πατερίτσες έψαχνε να βρει που είναι ο δήμαρχος. Κάποιος του έφερε μια μαύρη σακούλα που πήγε και  άδειασε μπροστά από τον πρόεδρο του δημοτικό συμβουλίου τους σοβάδες και τα κομμάτια των μαρμάρων που είχαν πέσει στο σχολείο. Εκεί μετά από διαξιφισμό με τους παρισταμένους δημοτικούς συμβούλους ο δημότης σε κατάσταση αμόκ ξεπέρασε τα όρια της ίσως δικαιολογημένης αγανάκτησης.

Μετά από προσπάθειες απομακρύνθηκε από την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου ο αγανακτισμένος «δημότης».

Παρακολουθείστε τα γεγονότα από άλλη οπτική γωνία, (κλικ εδώ).

Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει ψυχραιμία πριν φτάσουμε σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: