Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Τι τρέχει;

Posted by koszig στο 19 Μαρτίου 2019

Προεκλογική περίοδος που όλα χαλαρώνουν. Το πρόβλημα είναι αύριο. Θα είμαστε στην εξουσία;

Οι έχοντες την εξουσία, σε αυτή την περίοδο, έχουν αλλού το νου τους και εύκολα κάνουν λάθη, που ενδεχομένως να έχουν διοικητικές ή άλλες συνέπειες.

Τον τελευταίο καιρό κάποιοι φεύγουν , άλλοι έρχονται, άλλοι είναι φευγάτοι από καιρό!!

Στο διαδίκτυο ή στις ιστοσελίδες του δήμου πρέπει να υπάρχουν αποφάσεις που καταγράφουν διοικητικά γεγονότα.

Η Χρυσούλα Δουρίδα είχε εκλεγεί πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων. Με τον καινούργιο χρόνο ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη του δημάρχου, την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου της δημοτικής κοινότητας Αχαρνών και την πρόθεσή της να είναι υποψήφια δήμαρχος για το δήμο Αχαρνών.

Η παραίτησή της από την προεδρία του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Θρακομακεδόνων από κάποιο διοικητικό όργανο έπρεπε να πιστοποιηθεί με αντίστοιχα πράξη με αριθμό πρωτοκόλλου ή ΑΔΑ στο διαδίκτυο. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα έπρεπε να διακοπεί η αντιμισθία της.

Άρθρο 79
Πρόεδρος συμβουλίου δημοτικής κοινότητας 
1. Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, της έναρξης της δημοτικής περιόδου και την πρώτη Κυριακή του μηνός Φεβρουαρίου του τρίτου έτους αυτής, το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας συνέρχεται, ύστερα από πρόσκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού, που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και σε περίπτωση ισοψηφίας εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου και εκλέγει με φανερή ψηφοφορία τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρό του.
2. Αν η θέση του προέδρου ή του αντιπροέδρου του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας μείνει κενή λόγω θανάτου ή παραίτησης ή έκπτωσης από το αξίωμα ή εξαιτίας οποιουδήποτε άλλου λόγου, εκλέγεται νέος πρόεδρος ή αντιπρόεδρος εντός μηνός, από την ημερομηνία όπου η θέση έμεινε κενή. Για την εκλογή νέου προέδρου ή αντιπροέδρου του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.

Οι αποφάσεις των οργάνων της διοίκηση αναρτώνται στη Δι@ύγεια ή στην ιστοσελίδα του δήμου.

Στην ιστοσελίδα του δήμου, σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο 79 δεν αναφέρει ότι συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων, έκανε αποδεκτή την παραίτηση της κας. Δουρίδα  και την εκλογή αντικαταστάτη της.

 

Με ποια απόφαση έχει εκλεγεί η κα. Παπαθεοδώρου πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων;

Σύμφωνα με το άρθρο 79 του νόμου 3852/2010 και το άρθρο 80  του 4555/2018 (Κλεισθένης Ι) δεν προβλέπεται άλλη διαδικασία από την εκλογή του προέδρου από τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας.

Για τη Δημοτική Κοινότητα Αχαρνών δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς. έχει να συνεδριάσει και να λάβει αποφάσεις από το έτος 2015!!

Οι εποπτεύοντες των δημοτικών κοινοτήτων.

 

Αυτός είναι ο δήμος Αχαρνών σήμερα

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: