Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Τα κόλπα των εφημερίδων

Posted by koszig στο 21 Απριλίου 2019

Στην προεκλογική περίοδο κάθε κόμμα η δημοτική παράταξη προσπαθεί να «πλασάρει τα έργα που έκανε, τα προγράμματα που είχε, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και τα προγράμματα που έχει στόχο να εφαρμόσει. Μερικές φορές δημοσιεύονται και οι σφιγμομετρήσεις της κοινής γνώμης,

Όταν εφημερίδα εκδίδεται σε ένα  δήμο, τότε στην προεκλογική περίοδο αυξάνει τα φύλλα  που κυκλοφορεί χρονικά ή αυξάνει των αριθμό των σελίδων.

Υπάρχουν και εφημερίδες που κυκλοφορούν σε αρκετούς δήμους χωρίς αντίτιμο φύλλου, εντελώς δωρεάν. Το κόστος έκδοσης επιβαρύνει τους άμεσα ή έμμεσα διαφημιζόμενους. Τα φύλλα που ο αναγνώστης βλέπει για πρώτη ματιά είναι το εξώφυλλο της πρώτης σελίδας, τις μεσαίες σελίδες, ίσως και της τελευταίας.

Το κόστος διαφήμισης διαμορφώνεται από των αριθμό των φύλλων που εκτυπώνονται και τον αριθμό των σελίδων που περιέχει η εφημερίδα. Όσο λιγότερες σελίδες έχει η εφημερίδα, τόσο το μήνυμα μένει στο μυαλό του αναγνώστη.

Στις Αχαρνές προεκλογικά κυκλοφόρησαν ευρέως φύλλα της εφημερίδας «Η Αλήθεια  της Περιφέρειας Αττικής.

Οι πάνω δύο σελίδες έχουν ημερομηνία κυκλοφορίας 2 Απριλίου 2019. Διαφέρουν σε μέρος της πρώτης σελίδα; και στην τελευταία σελίδα, όπου παρουσιάζεται το ψηφοδέλτιο της παράταξης του δημάρχου Ιωάννη Κασσαβού.

Στο κάτω μέρος υπάρχουν δύο εφημερίδες που κυκλοφόρησαν στις 22 Μαρτίου 2019. Εμφανής η διαφορά  στην πρώτη σελίδα και στις δύο κεντρικές σελίδες που παρουσιάζεται το ψηφοδέλτιο της παράταξης του δημάρχου.

Από την εφημερίδα στις 22 Μαρτίου 2019, άλλοι άλλαξαν παράταξη, άλλοι προσχώρησαν, άλλοι κοιτάνε αλλού και μερικοί ίσως δεν έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι.!!

Αυτά έχει η πολιτική. Για το κόστος των δημοσιεύσεων μη ρωτάτε. Είναι θέμα της αρμόδιας επιτροπής μετά τις εκλογές.

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: