Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Ελεύθερη Πατρίδα -Συνέντευξη τύπου

Posted by koszig στο 23 Μαΐου 2019

Συνέντευξη Τύπου.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ Είσθε υποψήφιος με την Ελεύθερη Πατρίδα. Τι πρεσβεύετε εσείς;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  Όπως λέει και ο τίτλος της παρατάξεώς μας αγωνιζόμαστε να ελευθερωθεί η πατρίδα μας από τις καταπιεστικές δεσμεύσεις και να ενωθούμε όλοι με βάση τις αξίες του λαού μας που τις έχουμε απεμπολήσει , με δημοκρατία. χωρίς ακρότητες, γιατί στην μακραίωνη ιστορία μας όταν ομονοούσαμε μεγαλουργούσαμε, ενώ διαιρεμένοι ζούσαμε καταστροφές.

ΕΡΩΤΗΣΗ Πώς εννοείτε τις ακρότητες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω άκρα, από δεξιά και αριστερά, αυτές τις ιδεολογίες ή παρατάξεις, που ακολουθούν το τρίπτυχο διχόνοια, μίσος, βία.

ΕΡΩΤΗΣΗ Ποιά ακριβώς είναι τα προτάγματά σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  α) Εθνική Κυριαρχία, β) Εθνική Παιδεία, γ) οικονομική ανασυγκρότηση στηριζόμενη σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, σε προσέλκυση Ελλήνων και ξένων επενδυτών, σε σημαντική μείωση του ΦΠΑ και της φορολογίας με στόχο την Κοινωνική Δικαιοσύνη, δ) αυστηρή φύλαξη των συνόρων και άμεση απέλαση των μεταναστών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμοποίησης, ε) προσαγωγή σε δίκη των υπευθύνων για την κατάντια της χώρας μας, στ) προσπάθεια με όλα τα νόμιμα μέσα να ακυρωθεί η επαίσχυντος συμφωνία των Πρεσπών.
Περισσότερα μπορεί να δει κάποιος στην ιστοσελίδα μας eleftheripatrida.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ Ποιός είναι ο αρχηγός;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  Γενική είναι η διαπίστωση ότι η Δημοκρατία στην χώρα μας δεν λειτουργεί. Στην ουσία έχουμε πρωθυπουργική δικτατορία, με κάθε κυβέρνηση. Γενεσιουργός αιτία είναι η αρχηγική λειτουργία των κομμάτων. Εμείς εφαρμόσαμε την συλλογική ηγεσία, από εννεαμελή Διοικούσα Επιτροπή, που αποτρέπει αυταρχισμούς, στοχοποιήσεις, εκβιασμούς και τα συνακόλουθα. Πλήρης δημοκρατία εσωκομματικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ Είναι και άλλα κόμματα με παρεμφερείς αρχές. Γιατί δεν ενωνόσαστε; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Καταβάλαμε πολύ μεγάλες προσπάθειες για αυτό. Συντάξαμε και προτείναμε σε όλους, (εκτός από κάποια συγκεκριμένα κόμματα που δεν πληρούν τους όρους), ένα σύμφωνο εκλογικής συνεργασίας ξεκάθαρο, απλό, τίμιο, δίκαιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ Τί έγινε μ’ αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι έκταση έχει πάρει η επιδημία. Όλοι πριν μπουν στη συζήτηση ήθελαν προκαταβολικά να είναι αρχηγοί. Εμείς στο Σύμφωνο προτείνουμε ότι: Ως ανώτατο όργανο της συμμαχίας καθορίζεται το Συμβούλιο των Προέδρων των Κομμάτων.

Ο Προεδρεύων του Συμβουλίου, θα επιλεγεί από τους Προέδρους των συνεργαζομένων κομμάτων και θα επιδιωχθεί να είναι άτομο κοινής αποδοχής.

Άν συγκεντρώσουμε ένα καλό ποσοστό στις ευρωεκλογές, θα γίνουμε πόλος έλξεως αυτών των δυνάμεων. Ως δεύτερο βήμα θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες.

ΕΡΩΤΗΣΗ  Στα ευρωπαϊκά θέματα ποιες είναι οι θέσεις σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  Είμαστε έντονα ευρωσκεπτικιστές, οραματιζόμαστε μια Ευρώπη ισοτίμων μελών-εθνικών κρατών, με απόλυτο σεβασμό στην ιδιοπροσωπεία των λαών και όχι στη γερμανική ηγεμονική υπεροχή και όχι στη ποδηγέτηση των τραπεζιτών. Όταν με βάση το στρατηγικό μας πρόγραμμα, σταθούμε δυνατά στα πόδια μας, σε συνεννόηση με τους εταίρους, μπορούμε να προχωρήσουμε σε ομαλή έξοδο, σε περίπτωση που η συμμετοχή δεν εγγυάται την ευημερία του ελληνικού λαού. Άλλωστε χώρα που δεν έχει δικό της νόμισμα, δεν έχει και εθνική κυριαρχία.

Θυμίζω ό,τι το βασικό επιχείρημα για να μπούμε στη τότε ΕΟΚ, ήταν ό,τι τα σύνορά μας θα είναι και ευρωπαϊκά και θα τους έχουμε αρωγούς απέναντι στον προβληματικό μας γείτονα. Επίσης οφείλουν να αναγνωρίσουν οι εταίροι μας τη γενοκτονία του Ελληνισμού σε όλη τη Μικρά Ασία. Στον Πόντο, στη Κων/πολη και στη Σμύρνη. Να συμπαρασταθούν στα αδέλφια μας στη Βόρειο Ήπειρο και στη Κύπρο. Να απαιτήσουμε την αναγνώριση της υφαλοκρηπίδος και της ΑΟΖ. Να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες από τα ΕΣΠΑ και τις άλλες παροχές.

ΕΡΩΤΗΣΗ Λίγα λόγια για τον εαυτό σας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Είμαι αγωνιστής από καταβολής μου. Ο πατέρας μου καταγόταν από την Χειμάρα που εκεί τους λένε επαναστάτες και η μητέρα μου ήταν από τα μέρη του Κολοκοτρώνη. Γεννήθηκα, μεγάλωσα στη νέα Σμύρνη, για αυτό και η ευαισθησία μου για τον κατατρεγμένο ελληνισμό.

Σπούδασα οικονομικά, είχα σε όλη την επαγγελματική μου ζωή διάφορα καταστήματα, ήμουν εκδότης για πολλά χρόνια της τοπικής εφημερίδας των Αχαρνών «Δεκέλεια» και τώρα είμαι διαχειριστής του ομώνυμου σάιτ. Έχω Πολύτεκνη οικογένεια και πιστεύω ό,τι μπορώ να βοηθήσω και την περιοχή μου, αλλά και την χώρα μου, εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ Πώς θέλετε να κλείσουμε τη συζήτηση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  Τώρα ζούμε την Σταύρωση. Αλλά θαρσείτε, ακολουθεί η Ανάσταση.

Δεν είναι ανάγκη να ψηφίσετε Δημούτσο. Ψηφίστε όμως «Ελεύθερη Πατρίδα» για να ακουστούν διαφορετικές φωνές στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

 

Ένα Σχόλιο to “Ελεύθερη Πατρίδα -Συνέντευξη τύπου”

  1. Νίκος said

    Ευρωσκεπτικιστής σαν τον φασίστα τον Ορμπάν…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: