Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Το Τατόι

Posted by koszig στο 22 Ιουλίου 2019

Πέντε νέα έργα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

voylh-progra

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Πέντε νέα εμβληματικά έργα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεών της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εμβληματικά κτίρια, συγκροτήματα αλλά και ολόκληρες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προβλέπεται να αλλάξουν όψη σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού και τη δημιουργία στη θέση τους ενός μεγάλου πάρκου που θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης και πολιτισμού με έμφαση στην καλλιτεχνική δημιουργία των νέων προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα:

1. Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή. Ευχαρίστησε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ανέλαβε το κόστος της μελέτης.

2. Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση τους δημιουργείται πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού για τους νέους και τους δημότες της περιοχής.

3. Ο απρόσωπες εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου και τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη.

4. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι μετατρέπεται σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος το έτος 2015 έδωσε σε ολιγοήμερη διαβούλευση το σχέδιο των χρήσεων γης, στο οποίο αντανακλάται το πλάνο αξιοποίησης του κτήματος.

Σε πάρκο αναψυχής θα μετατραπούν τα βασιλικά κτήματα

Λίγα λόγια για το Κτήμα στο Τατόι, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Συζήτηση στην ΙΛΕΑ για το θέμα του Κτήματος Τατοΐου Μάιος 2015, (κλικ εδώ)

Μερικές ημέρες μετά συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο στις  4 Ιουνίου 2015

Έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για Διαχείριση κτήματος Τατοΐου, (κλικ εδώ).

Από τότε στο δήμο Αχαρνών δεν έγινε καμία συζήτηση για το Κτήμα Τατοΐου.

H ιστορία του  οικισμού του Κρυονερίου ξεκινάει το 1923 μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, όταν οι εκδιωχθέντες Μικρασιάτες από την Ιωνία της Μικράς Ασίας κληρώνονται ως δικαιούχοι 50 κατοικιών του νεοσύστατου οικισμού «Μπάφι» των Αχαρνών. Τα διοικητικά του όρια εκτείνονται σε 3.000 στρέμματα και οι κάτοικοι ασχολούνταν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Το 1947 η περιοχή αναγνωρίζεται ως Κοινότητα Κρυονερίου της Ανατολικής Αττικής έπειτα από την απόσχισή της από τις Αχαρνές. Το έτος 2010 με το νέο σύστημα συνενώσεων των δήμων (‘Καλλικράτης») η Κοινότητα Κρυονερίου εντάσσεται στο δήμο Διονύσου και μαζί με αυτή και το Κτήμα Τατοΐου.

Σχόλιο Σπύρου Βρεττού για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για τα Βασιλικά κτήματα

urban

Από την πρώτη στιγμή εγώ και η παράταξή που είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής είχαμε δώσει ιδιαίτερη σημασία στην προσέλκυση επενδύσεων σε μία τόσο όμορφη και κομβική περιοχή όπως στις Αχαρνές. Με χαρά άκουσα τον Πρωθυπουργό να αναφέρεται στις προγραμματικές δηλώσεις του για την αξιοποίηση του Βασιλικού κτήματος.

Ως νέα Δημοτική Αρχή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ που αφορούν ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τους Δημότες των Αχαρνών και αναβάθμιση του οδικού και συγκοινωνιακού δικτύου. Θα καταθέσουμε προτάσεις με  σεβασμό κυρίως στο περιβάλλον και στην προβολή της ιστορικής αξίας του χώρου αλλά και ως προτύπου αγροτοβιομηχανικής μονάδας. Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί ένα υψηλό τουριστικό προϊόν για την χώρα που μπορεί να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη αλλά και για όλη την Αττική, ένας χώρος που θα διεκδικήσουμε να επανέλθει στον Δήμο μας.

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν και θα το κάνουμε, όπως θα το κάνουμε και για το καζίνο της Πάρνηθας και το κτήμα Αμυγδαλέζας.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας την 1η Σεπτεμβρίου θα θέσουμε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για προτάσεις από όλες τις Παρατάξεις αλλά θα γίνει και διαβούλευση ώστε να έχουμε προτάσεις από όλους τους Συνδημότες μας!

Γιατί η Ανάπτυξη της Πόλης μας είναι υπόθεση όλων…

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: