Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Προϋπολογισμός 2020

Posted by koszig στο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Από τα πρώτα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει κάθε νέα δημοτική Αρχή το Σεπτέμβριο είναι ο προϋπολογισμός. Τα δεδομένα που πρέπει να υπάρχουν από τους δήμους είναι από τον Ιούλιο που αρχίζει η σύνταξη του προϋπολογισμού του Κράτους. Αυτά έχουν σταλεί και το Υπουργείο Οικονομικών με το Υπουργείο Εσωτερικών αποστέλλουν εγκυκλίους για το προσχέδιο σύνταξης του προϋπολογισμού του έτους 2020.

Εκδόθηκε η εγκύκλιος Υπ. Οικονομικών 2/55677/ΔΠΓΚ/05.07.2019 που αφορά στη κατάρτιση του Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης οικονομικού έτους 2020 δηλαδή και των δήμων.
Οι δήμοι θα πρέπει να στείλουν προϋπολογισμό πριν από την 01.09.2019 που το ΥΠ.ΕΣ. θα τους διαβιβάσει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αφού τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία κατάρτισης του Προϋπολογισμού των Δήμων εντός του μηνός Αυγούστου (Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, κατάρτιση «προσχεδίου» Προϋπολογισμού από την Εκτελεστική Επιτροπή, κατάρτιση «σχεδίου» Προϋπολογισμού από την Οικονομική Επιτροπή).

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης δεν έχει συνεδριάσει τα δύο προηγούμενα χρόνια!!

Εκτελεστική επιτροπή. Τελευταία συνεδρίαση 19 Ιουνίου 2019.

Η Οικονομική επιτροπή είχε τελευταία συνεδρίαση στις 20 Ιουνίου 2019.!!

Τα ανωτέρω όργανα διοίκησης συγκαλούσε ο τότε δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός. Οι Μιχάλης Βρεττός και Σπύρος Βρεττός ήταν μέλη της οικονομικής επιτροπής, αλλά δεν έκαναν κανένα σχόλιο για αυτή  την  αδράνεια. Η προεκλογική περίοδος είχε τελειώσει. Ο Σεπτέμβριος ερχόταν σε δύο μήνες.

Τις πρώτες ημέρες, μετά την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, ανακοινώθηκαν μετακινήσεις σε διευθυντές υπηρεσιών. Μεταξύ αυτών και η αλλαγή της διευθύντριας της οικονομική υπηρεσίας, που πήγε Διευθύντρια στα ΚΕΠ και αντικαταστάτης της ορίστηκε ο πρώην διευθυντής των ΚΕΠ, που δύο χρόνια πριν ήταν Διευθυντής Διεύθυνσης Διοικητικών Υ̟πηρεσιών και Ανθρώ̟πινου Δυναμικού.

Τι πρόβλημα θα υπάρχει αύριο;

Αρ. Φύλλου (ΦΕΚ)3054

Αριθμ. οικ. 55905
Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των Δήμων, οικονομικού έτους 2020 – τροποποίηση της 7028/2004 (ΦΕΚ 253 Β΄) απόφασης.
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 77 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167 Α΄).
2. Τις διατάξεις του άρθρου 64 του ν. 4270/2014 (ΦΕΚ 143 Α΄) «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/85/ΕΕ) – δημόσιο λογιστικό και άλλες διατάξεις».

Νόμος 4172/2013

Άρθρο 77
Προϋπολογισμός δήμων

5. Η οικονομική επιτροπή, έως την 5η Σεπτεμβρίου, εξετάζει το προσχέδιο που της παραδίδει η εκτελεστική επιτροπή, καθώς και το σχέδιο του προϋπολογισμού εξόδων εκάστης κοινότητας και ειδικότερα εάν:
α) οι συνολικές δαπάνες που αναγράφονται σε αυτό υπερβαίνουν το ανώτατο ποσό που έχει καθοριστεί από το δημοτικό συμβούλιο για κάθε δημοτική ή τοπική κοινότητα, β) οι δαπάνες αφορούν τις αρμοδιότητες που έχουν μεταβιβαστεί από το δημοτικό συμβούλιο στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας, γ) τα έσοδα και οι δαπάνες είναι νόμιμες, δ) έχουν εγγραφεί οι υποχρεωτικές δαπάνες και τα έσοδα που επιβάλλονται υποχρεωτικά από νόμο και ε) τηρούνται οι διατάξεις της παραγράφου 2 του παρόντος και εφόσον απαιτείται το αναμορφώνει αναλόγως και καταρτίζει το σχέδιο του
προϋπολογισμού.

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 θα υπάρχει Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης;

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 η Εκτελεστική επιτροπή που αποτελείται από το δήμαρχο Σπύρο Βρεττό, τους αντιδημάρχους Ευάγγελο Αραμπατζή, Μιχάλη Βρεττό, Νίκο Δαμάσκο, Λουϊζα Κοσμίδου, Νίκο Ξαγοράρη, Γιώργο Πετάκο,,  Ελένη ΣαχσανίδηΓιώργο Σιδηρόπουλο, θα συντάξει Τεχνικό Πρόγραμμα και προσχέδιο προϋπολογισμού του δήμου, που είναι ακόμα σε «εποπτεία» ;

Μετά τρεις ημέρες θα πρέπει να συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή. Θα έχει έρθει η έγκριση από τον Επόπτη ΟΤΑ για τη νομιμότητα συγκρότησής της; 

Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα!!

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: