Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Και όμως κάτι γίνεται !!

Posted by koszig στο 15 Σεπτεμβρίου 2019

Και όμως κάτι γίνεται. Μαζεύουν τα σκουπίδια στην οδό Φιλαδελφείας στη Λυκότρυπα.

 

Τα σκουπίδια αριστερά ήταν πάνω από ένα μήνα. Καθαρίστηκαν προχθές στις 13 Αυγούστου 2019.

Παρακάτω στη Φιλαδελφείας τίποτα δεν άλλαξε, αλλά επεκτάθηκαν.

 

Απέναντι στο Θολωτό Τάφο παραμένουν και αυξάνονται.

 

Καθημερινό αγώνα για την καθαριότητα δίνει η νέα Δημοτική Αρχή

 

Μια τεράστια προσπάθεια ευρείας κλίμακας πραγματοποιεί από τις αρχές του Σεπτεμβρίου η νέα Δημοτική Αρχή στον τομέα της καθαριότητας. Ένας τομέας κρίσιμος για κάθε τοπική κοινωνία και με πάρα πολλά προβλήματα όσον αφορά τις Αχαρνές. Αποτελούσε δε μία από τις σημαντικότερες δεσμεύσεις του νέου Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού, καθώς καθημερινά γινόταν αποδέκτης των προβλημάτων των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Πετάκος ανέλαβε το δύσκολο έργο να εξομαλύνει αρχικά την κατάσταση. Μια αποστολή ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς τροχοπέδη αποτελούσε το γεγονός πως πολλά από τα απαραίτητα οχήματα βρίσκονταν εκτός λειτουργίας.

Συγκεκριμένα όσον αφορά την αποκομιδή οικιακών απορριμμάτων. Έως τις 2 Σεπτεμβρίου σε κίνηση ήταν από τα 17 απορριμματοφόρα μόλις τα 6, αριθμός που υπερδιπλασιάστηκε καθώς στις 10 Σεπτεμβρίου πλέον βρίσκονται σε κίνηση τα 13. Στον ίδιο τομέα τα 25 δρομολόγια που θα έπρεπε να πραγματοποιούνται γίνονταν με αραιότερη συχνότητα, ενώ πλέον η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται.

Στον τομέα της αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων από τις 4 αρπάγες δεν λειτουργούσε καμία, ενώ τώρα επισκευάστηκε και λειτουργεί μία. Επιπροσθέτως, από τα πέντε φορτηγά παραμένουν σε λειτουργία δύο και ένα JCB (από τα τρία).

Πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται όσον αφορά τα πλυντήρια κάδων, τα οποία δεν λειτουργούν. Τέλος στον τομέα Περιβάλλοντος από τις 4 υδροφόρες λειτουργεί μόνο η μία, ενώ από τα 3 σάρωθρα πλέον λειτουργούν δύο αντί του ενός μέχρι πριν λίγες μέρες.

Στο σύντομο διάστημα από την ανάληψη των ηνίων του Δήμου από τη νέα Δημοτική Αρχή έχουν καταβληθεί υπεράνθρωπες προσπάθειες από το προσωπικό και τη διοίκηση, ούτως ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα. Σε αυτό το πλαίσιο τις προηγούμενες μέρες δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, προκειμένου να  είναι σε άριστη κατάσταση για να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Βέβαια ο τεράστιος όγκος σκουπιδιών, καθώς και τα ελλιπή μέσα δεν αφήνουν περιθώρια.

Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός, o Αντιδήμαρχος κ. Πετάκος και οι συνεργάτες τους είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν την εικόνα της πόλης με κάθε πρόσφορο μέσο. Για το σκοπό αυτό άλλωστε ο ίδιος ο κ. Βρεττός έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με κάθε αρχή και φορέα, που μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: