Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου

Posted by koszig στο 23 Σεπτεμβρίου 2019

Σημαντικό στοιχείο είναι πως ξεκινάει την παρουσία της κάθε νέα δημοτική Αρχή. Προφανώς βάζει την προσωπική της σφραγίδα, αλλά αυτή πρέπει να είναι συμβατή με τα κοινώς παραδεκτά σε άλλους Δήμους, (κλικ εδώ).

Σε κάθε δημοτική Αρχή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι ο εκλεκτός του δημάρχου. Έτσι βολεύει το δήμαρχο να συμπροεδρεύει με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Όμως ο νόμο και ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου ορίζουν ότι ο δήμαρχος παρευρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο ως προσκεκλημένος. Έχει όμως δικαίωμα να παρεμβαίνει στη συνεδρίαση κατά προτεραιότητα ζητώντας το λόγο από τον πρόεδρο. Είναι απορίας άξιο όμως ποιος δήμαρχος μέχρι σήμερα τήρησε τον κανονισμό αφού λόγω θέσης συμπροεδρεύει στο δημοτικό συμβούλιο.

Με  την άποψη  να μην κάθεται δίπλα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος συμφωνούσε ο νυν δήμαρχος Σπύρος Βρεττός, όσο δήμαρχος ήταν ο Γιάννης Κασσαβός. Σήμερα διατηρεί αυτή την άποψη ή άλλαξε γνώμη και θα κάθεται στη θέση που καθόταν ο Γιάννης Κασσαβός; 

Η εικόνα μετά τις εκλογές προεδρείου. Από αριστερά η αντιπρόεδρος, ο δήμαρχος, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και δεξιότερα οι διοικητικοί γραμματείς.

Μετά από λίγο η αντιπρόεδρος αποχώρησε, μεταξύ της προέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου υπάλληλος του δήμου και δίπλα του ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου.

Η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα εμφανίζεται στη θέση της ή θα δηλώνει αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, όπως έκανε ο προκάτοχός της Μιχάλης Βρεττός,  που δήλωνε επί πέντε χρόνια αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αλλά κάθισε στη θέση αυτή δύο  η τρεις  φορές.

Ο καιρός γαρ εγγύς

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: