Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Το φάουλ !!

Posted by koszig στο 22 Νοεμβρίου 2019

Μερικές φορές χρειάζονται σχόλια για τις εκδηλώσεις όπως  για τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην παρουσία επισήμων σε δημόσιες εκδηλώσει το προβάδισμα επισήμων καθορίζει υπουργική απόφαση:

ΦΕΚ-1488-2006-σειρά προβαδίσματος επισήμων σε εορτές

Σε αυτή την απόφαση για τοπικές εορτές σε δήμους αναφέρεται:

Στις τοπικές εορτές το προβάδισμα έχει ο Δήμαρχος της πόλης.
Στις έδρες των Δήμων και των Κοινοτήτων
Λ. Στις έδρες των Δήμων
Δήμαρχος, Βουλευτές, Νομάρχης, Πρόεδρος και Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πρόεδρος Πρωτοδικών Διοικητικών Δικαστηρίων, Ανώτερος Διοικητής Φρουράς (Ανώτερος Αξιωματικός), Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Ειρηνοδίκης, Δημοτικό Συμβούλιο, πρώην Βουλευτές, Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., Πρόεδροι Λιμενικών Ταμείων, Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, Προϊστάμενοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου − Οργανισμών − Τραπεζών, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία, κατά ιεραρχική τάξη, Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών με στολή, Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων, Αντιπρόσωποι Τύπου, Πρόεδροι Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης,
Πρόεδροι Λογοτεχνικών Σωματείων, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων.

Πως τηρήθηκε ο νόμος στον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στους επισήμους ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός (1), ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του δήμου Αχαρνών Δημήτριος Λάππας (2), η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  Χριστίνα Κατσανδρή (3), δημοτικοί σύμβουλοι αριστερά, δεξιά και πίσω από το δήμαρχο.

Στην κατάθεση στεφάνων διατηρήθηκε η ίδια διάταξη

Στους επισήμους ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός (1), ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του δήμου Αχαρνών Δημήτριος Λάππας (2), η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  Χριστίνα Κατσανδρή (3) και ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου (4).

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσε στέφανο εκπροσωπόντας το δημοτικό συμβούλιο.

Η συνέχεια

Ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός (1), ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του δήμου Αχαρνών Δημήτριος Λάππας (2), η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  Χριστίνα Κατσανδρή (5),  ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου (4) και ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Αυγερινός (5), εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής.

 

Είναι φανερό ότι σήμερα ο κ. Λάππας, παραιτηθείς γενικός γραμματέας του δήμου Αχαρνών είναι ιδιώτης, και ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός παράτυπα τον έχει δίπλα του σε επίσημη εκδήλωση.

Πολύ περισσότερο ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας, είκοσι ημέρες μετά την παραίτησή του δε μπορεί να κάθεται στο γραφείο του γενικού γραμματέα του δήμου και ενδεχομένως να λαμβάνει γνώση των εγγράφων του δήμου.

Μετά την αποδοχή της παραίτησης του γενικού γραμματέα του δήμου Αχαρνών, (κλικ εδώ)., ο δήμαρχος ανάρτησε φωτογραφία με τον παραιτηθέντα.

Στο καφενείο ο δήμαρχος μπορεί να έχει δίπλα οποιοδήποτε φίλο έχει, όμως  στις επίσημες  εκδηλώσεις του δήμου οφείλει να τηρεί το προβάδισμα σύμφωνα με το νόμο.

Οι επίσημες εκδηλώσεις του δήμου δεν είναι καφενείο να παρευρίσκεται σε επίσημες θέσεις ο καθένας

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: