Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Κανονισμός Κοινοχρήστων Χώρων – 3

Posted by koszig στο 24 Νοεμβρίου 2019

Μια ιδιαίτερη περίπτωση Κοινόχρηστου Χώρου είναι  η τοποθέτηση σε αυτόν τραπεζοκαθισμάτων και περιπτέρων.  Αυτοί οι  Κοινόχρηστοι Χώροι πρέπει όταν είναι σε πεζόδρομους και πλατείες να προσδιορίζουν τοπογραφικά το χώρο της τοποθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων, ώστε αν προτίθεται κάποιος να αξιοποιήσει κάποιο κτίριο να γνωρίζει αν επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και η έκταση που αυτά θα μπορούν να καταλαμβάνουν.

Στον Κανονισμό Κοινοχρήστων Χώρων που είναι προς έγκριση δεν προσδιορίζονται ονομαστικά οι πεζόδρομοι και οι πλατείες που επιτρέπεται να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα, αλλά αναφέρονται γενικά ως πλατείες.

 

Το άνω μέρος της εικόνας είναι ένα τμήμα του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφορικών (GIS) που έχει ο δήμος για πολεοδομικά θέματα.

Το Οικοδομικό τετράγωνο Ο.Τ. 35 είναι αντίστοιχο με την αεροφωτογραφία με πράσινο περίγραμμα. Στο χώρο αυτό είναι και η εκκλησία της Αγίας Τριάδος. Αυτή είναι μια από τις πλατείες που μπορούν να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα;

Είναι φανερό ότι αν δεν προσδιοριστούν επακριβώς οι χώροι που μπορούν να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα δεν υπάρχει αντικειμενική διαχείριση των Κοινοχρήστων Χώρων.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα για τους κοινόχρηστους χώρους  που ενδέχεται να συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αύριο η συνέχεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: