Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Το υπερήφανο καφενείο

Posted by koszig στο 27 Νοεμβρίου 2019

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019. Ημέρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.  Η προηγούμενη συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου 2019, στις 4 το απόγευμα. Η συνεδρίαση δεν έγινε γιατί εμφανίστηκαν μόνο 22 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ για την επίτευξη απαρτίας απαιτούνται 23 δημοτικοί σύμβουλοι παρόντες.

Στη χτεσινή συνεδρίαση ώρα έναρξης καθορίστηκε η 5η απογευματινή. Χρόνος για έναρξης της συνεδρίασης σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας μπορεί να παραταθεί μέχρι της 5:35. Στην αίθουσα ακούστηκαν παλαμάκια, όπως γίνεται στο θέατρο όταν πρόκειται να αρχίσει η παράσταση. Την ώρα αυτή εμφανίστηκε ο δήμαρχος στο προεδρείο. Η ώρα είχα περάσει από τις 5:35. Ο γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου απουσίαζε. Το προεδρείο διαπίστωσε ότι ήταν 22 σύμβουλοι παρόντες και τα παρατεταμένα παλαμάκια σήμαιναν ότι η νόμιμη ώρα για την έναρξη της συνεδρίασης είχε περάσει. Δόθηκε εντολή στον υπάλληλο να αρχίσει να διαβάζει τον κατάλογο των παρόντων δημοτικών συμβούλων, αφού η πρόεδρος ρώτησε τι ώρα είναι. Ανακοίνωσε 5:35 αλλά μετά από διαμαρτυρίες το διόρθωσε σε σε 5:45. Ο υπάλληλος άρχισε να διαβάζει με αργό ρυθμό τον κατάλογο των παρόντων δημοτικών συμβούλων και όταν έφτασε στον τεσσαρακοστό πέμπτο διαπιστώθηκε ότι παρόντες ήταν 23!!

 

Όταν αρχίζει να μιλάει ο κ. Γρηγοριάδης το χρονόμετρο στο βίντεο δείχνει 8:22. Σε λίγο στην οθόνη εμφανίζεται χρονόμετρο που δείχνει  5:55. Η ομιλία του κ. Γρηγοριάδη από την εμφάνιση του χρονομέτρου του βίντεο έδειχνε 8:22 και όταν εμφανίστηκε στη οθόνη το ρολόι στο βίντεο έδειχνε 9:55, δηλαδή μέχρι εκείνη τη στιγμή η ομιλία είχε διάρκεια 1,33 λεπτά. Επομένως το αποτέλεσμα  της ανακοίνωσης των παρόντων έγινε 5η ώρα και 55 λεπτά μείον 2 περίπου λεπτά, δηλαδή η συνεδρίαση άρχισε στις 5:53, που σημαίνει 18 λεπτά αργότερα από το όριο για να κριθεί αν η συνεδρίαση άρχισε νόμιμα.

Αυτά για την τυπικότητα των συνεδριάσεων.

Μετά την έναρξη της συνεδρίασης κάποιος από τους παριστάμενους δημότες βγήκε στον προθάλαμο της αίθουσας συνεδριάσεων και διαπίστωσε:

Ρώτησε παρισταμένους αντιδημάρχους και διευθυντές αν υπάρχει απόφαση για την τοποθέτηση των μηχανημάτων  παροχής αναψυκτικών και εδεσμάτων με ρίψη κερμάτων. Κανείς δε γνώριζε αν υπάρχει απόφαση τοποθέτησης και κέρδος από το δήμο από την τοποθέτηση των μηχανημάτων. Αντίστοιχη απάντηση δε δόθηκε από τους παρισταμένους στο κυλικείο του δήμου και διοικητικούς υπαλλήλους.

Από τα δεξιά της εικόνας μερικές φορές η αίθουσα θυμίζει καφενείο, αφού οι σύμβουλοι δεν τηρούν τις διαδικασίες κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων. Στην αριστερή  πλευρά της εικόνας είναι τα κατάλληλα μηχανήματα να θυμίζουν τον προθάλαμο της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου να μοιάζε  με περίπτερο.

Μπορεί τα μηχανήματα να εξυπηρετούν κάποιους από τους παρισταμένους στο δημοτικό συμβούλιο, αντί να χρειάζεται κατεβαίνουν δίπλα στο δημαρχείο που υπάρχουν τα σχετικά μηχανήματα.

Θα μπορούσε απέναντι απ τα μηχανήματα αυτά να τοποθετηθούν αντίστοιχα μηχανήματα να πουλάνε σουβλάκια!!

Το ερώτημα είναι: Με ποια απόφαση τοποθετήθηκαν αυτά τα μηχανήματα, ποιος την υπέγραψε και ποιο το οικονομικό όφελος του δήμου.

Ο Δήμος δεν είναι μαγαζί της εξουσίας να κάνει αυτές τις αυθαιρεσίες

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: