Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Η συνεδρίαση της ντροπής !!

Posted by koszig στο 3 Δεκεμβρίου 2019

Έκτακτη Ανακοίνωση

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Αχαρνών, Σπύρου Βρεττού και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας της Αντιδημάρχου Ελένης Σαχσανίδου, οι υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων θα παραμείνουν κλειστές, σε ένδειξη πένθους.

Εξαιρούνται οι υπηρεσίες Πρωτοκόλλου, Ληξιαρχείου, των Παιδικών Σταθμών του ΝΠΔΔ «Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών» και του ΝΠΔΔ Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Αρωγή».

Τρίτη   3 Δεκεμβρίου 2019.  Ώρα 9 το πρωί.

Παρόντες :

Βρεττός Μιχάλης, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προγραμματισμού Πολιτικού Σχεδιασμού, Δημοτικής Αστυνομίας & Πολεοδομίας και Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Θρακομακεδόνων, Αραμπατζής Ευάγγελος, Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Δαμάσκος Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αχαρνών, Κατσανδρή  Χριστίνα, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου. Παυλίδου Όλγα. δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Κόνταρης Χρύσανθος. δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευση.

Απόντες.:

Σπυρίδων Βρεττός, δήμαρχος Αχαρνών, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Κασσαβός Ιωάννης και Βαρελάς Πέτρος, επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Τα παρόντα μέλη της παράταξης του δημάρχου (έτσι τώρα λέγεται η συμπολίτευση)

Όλοι ήταν παρόντες στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με προεδρεύουσα την Κατσανδρή Χρηστίνα, που αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο στην έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή το θάνατο της αντιδημάρχου Ελένης Σαχσανίδη:

Οι υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων να παραμείνουν κλειστές, σε ένδειξη πένθους, την Τρίτη 3-12-2019, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, εκτός από τις υπηρεσίες Πρωτοκόλλου, Ληξιαρχείου, των Παιδικών Σταθμών του ΝΠΔΔ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΧΑΡΝΩΝ» και του ΝΠΔΔ ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ «ΑΡΩΓΗ».

Οι ανωτέρω συνεδρίασαν την Τρίτη 3-12-2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου στις 9:00 με την παρουσία δύο άλλων μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Για το γεγονός αυτό υπάρχουν μερικά ερωτήματα.

  • Γιατί δεν παρέστη ο δήμαρχος Αχαρνών Σπυρίδων Βρεττός στη συνεδρίαση και άφησε αντικαταστάτη του τον αντιπρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Μιχάλη Βρεττό;
  • Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπυρίδων Βρεττός γνώριζε ότι θα γίνει η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής;
  • Ποιος κάλεσε τη γραμματέα της οικονομικής επιτροπή και τον υπάλληλο που καταγράφει μέσω της μικροφωνικής εγκατάστασης τη συνεδρίαση.
  • Οι ανωτέρω υπάλληλοι δεν ανήκουν στις υπηρεσίες Πρωτοκόλλου και Ληξιαρχείου.
  • Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 2-12-2019 δε λειτουργούσε η μικροφωνική εγκατάσταση, (κλικ εδώ), πράγμα που γνώριζαν οι συμμετέχοντες στη Οικονομική Επιτροπή. Πως έγινε η ηλεκτρονική καταγραφή των συνομιλιών;
  • Παρόντες δημοσιογράφοι ή δημότες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρξαν;

Υπάρχουν δύο «χοντρά» θέματα σε αυτή τη συνεδρίαση, το διοικητικό θέμα και το ηθικό θέμα.

Το διοικητικό  θέμα είναι πως σε ένα κλειστό δήμο με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή χωρίς η συνεδρίαση να είναι δημόσια.

Το Ηθικό θέμα είναι πως μπορούσε να προεδρεύει ο Μιχάλης Βρεττός σε μια συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής για τυπικά θέματα, όταν το δημοτικό συμβούλιο έκλεισε το δήμο την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας της θανούσης αντιδημάρχου Ελένης Σαχσανίδη;

Τα πίστευε αυτά που έγραφε ο προεδρεύων της οικονομικής επιτροπής την ημέρα που ήταν ακόμα στο φέρετρο η Ελένη Σαχσανίδη;

Επειδή με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμος ήταν κλειστός στις 3-12-2019 με αποτέλεσμα να μην είναι δημόσια η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την ημέρα αυτή.

Είτε δημοτικοί σύμβουλοι θα ζητήσουν ακύρωση των αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής της 3-12-2019, είτε Ενεργός Πολίτης, τιμώντας τη μνήμη της Ελένης Σαχσανίδη, θα ζητήσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής την ακύρωση των αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής που ελήφθησαν στη συνεδρίαση της 3-12-2019.

Οι πολιτικοί κρίνονται από αυτά που πράττουν και όχι από αυτά που λένε

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: