Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου προς τιμή Ελένης Σαχσανίδη

Posted by koszig στο 3 Δεκεμβρίου 2019

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο

Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Παρακολουθήστε τη ζωντανή μετάδοση της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών. Η συνεδρίαση συγκαλείται ως κατεπείγουσα λόγω του θανάτου της Δημοτικής Συμβούλου και Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας, Ισότητας και Δημόσιας Υγείας, Σαχσανίδη Ελένης.

Τελικά φαίνεται  ότι σε ένδειξη πένθους δεν μεταδόθηκε ζωντανά η συνεδρίαση και τα μικρόφωνα σίγησαν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για άγνωστο λόγο.

 

Οι ομιλητές λόγο φόρτισης δεν μιλούσαν δυνατά να γίνει εγγραφή στο βίντεο με αποτέλεσμα μερικοί λόγοι που εκφωνήθηκαν σύντομα μην ακούγονται.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για την απώλεια της Ελένης Σαχσανίδη

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από την τοποθέτηση του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων, αποφάσισε ομόφωνα και εξέδωσε ψήφισμα επί της αναγγελίας θανάτου της  δημοτικής συμβούλου & Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας, Ισότητας & Δημόσιας Υγείας Σαχσανίδη Ελένης, το οποίο έχει ως εξής:

 • Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της δημοτικής συμβούλου & Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας, Ισότητας & Δημόσιας Υγείας Σαχσανίδη Ελένης.
 • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά καταστήματα του Δήμου την ημέρα της κηδείας.
 • Η ταφή της εκλιπούσης να γίνει με δαπάνη του Δήμου Αχαρνών, κατά το άρθρο 140 παρ. 4 του Ν. 3463/2006 όπως τροποποιήθηκε από την παρ.5 του Ν.4623/19.
 • Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών στην εξόδιο ακολουθία.
 • Να κατατεθούν στεφάνια στη σωρό της εκλιπούσης εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Οι υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων να παραμείνουν κλειστές, σε ένδειξη πένθους, την Τρίτη 3-12-2019, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, εκτός από τις υπηρεσίες Πρωτοκόλλου, Ληξιαρχείου, των Παιδικών Σταθμών του ΝΠΔΔ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΧΑΡΝΩΝ» και του ΝΠΔΔ ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ «ΑΡΩΓΗ».
 • Να δοθεί το όνομα της εκλιπούσης στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών.
 • Να μετονομαστεί η οδός Διονύσου, του Δήμου Αχαρνών, σε οδό ΕΛΕΝΗ ΣΑΧΣΑΝΙΔΗ, ως ένδειξη ελαχίστου φόρου τιμής στην μνήμη της εκλιπούσης.
 • Να μετονομαστεί η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής, για τα άπορα παιδιά, σε εκδήλωση ΕΛΕΝΗΣ ΣΑΧΣΑΝΙΔΗ.
 • Ο Δήμος Αχαρνών αναλαμβάνει την κάλυψη της δαπάνης που θα προκύψει από τα έξοδα κηδείας, ποσού 3.000,00€ σε βάρος του Κ.Α 00.6495.001 του προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2019 .
 • Το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ να σταλεί στους οικείους της εκλιπούσης και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Στις 15.00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεστεί η κηδεία της Αντιδημάρχου Ελένης Σαχσανίδη. Η κοινωνική προσφορά της εκλιπούσης στη συμπαράσταση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων οδήγησε την οικογένειά της στην απόφαση αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν για την υποστήριξη φορέων με αξιόλογο έργο προς τον συνάνθρωπο, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Αρωγή. Για όσους θέλουν να συνεισφέρουν θα υπάρχει ειδικό κουτί στην είσοδο του Ναού.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: