Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Τέσσερις μήνες πέρασαν -1

Posted by koszig στο 2 Ιανουαρίου 2020

Ώρα για τον πρώτο απολογισμό του Υπερήφανου Δήμου.

Να δούμε τι υποσχέθηκαν, τι έγιναν, τι έπρεπε να γίνουν και τι δεν έγιναν.

Συνήθως η πρώτη εικόνα στην ιστοσελίδα του δήμου προβάλει τα σημαντικότερα γεγονότα και τα πρώτα επιτεύγματα της δημοτικής Αρχής.

Στις 31/10/2019, δύο μήνες πριν, συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο με θέμα:

Ενημέρωση και συζήτηση για την γενικότερη κατάσταση του Δήμου Αχαρνών.

Δυό μήνες πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η υπό τον Σπύρο Βρεττό δημοτική παράταξη «Υπερήφανος Δήμος» ανέλαβε τη διακυβέρνηση του δήμου με 10 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 45. Για την εμπειρία περί τα δημοτικά των δημοτικών συμβούλων  της παράταξης του δημάρχου έχει γίνει σχετική αναφορά, (κλικ εδώ).

Για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αναφέρεται η ανωτέρω εικόνα έχει γίνει εκτενής αναφορά, (κλικ εδώ).

Από τις 31/10/2019 οι δημοτικοί σύμβουλοι αναμένουν το κείμενο της εισήγησης του Μιχάλη Βρεττού για την οικονομική κατάσταση του δήμου.

Στη συνεδρίαση αυτή έγινε αναφορά από  τον τότε πρόεδρο της ΔΗ.Φ.Α. Στάθη Τοπαλίδη για ατασθαλίες της προηγούμενης διοίκησης της ΔΗ.Φ.Α. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα των τότε καταγγελιών.

Στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που συνοδεύει την ανωτέρω φωτογραφία, αναφέρεται:

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Τοπαλίδης ο οποίος μίλησε για τα οικονομικά και λειτουργικά θέματα της ΔΗΦΑ, αλλά και τα όσα διαπίστωσε από την ανάληψη των καθηκόντων του. Μιλώντας με συγκεκριμένα στοιχεία και διαβάζοντας επιστολή που έχουν αποστείλει τρεις εργαζόμενοι της ΔΗΦΑ αναφερόμενοι σε συγκεκριμένα περιστατικά, περιέγραψε την κατάσταση, κυρίως όμως το πώς αυτή θα διαμορφωθεί από εδώ και πέρα. Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός μετά και τη συμβολή Νομικού Συμβούλου και τη δική του παρότρυνση ο κ. Τοπαλίδης εισηγήθηκε στο ΔΣ της ΔΗΦΑ να γίνουν:

Αναφορά στο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Αναφορά στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Αναφορά στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Εάν απαιτείται και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Πριν μερικές ημέρες ο κ. Τοπαλίδης παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΔΗ.Φ.Α. και ορίστηκε από το  δήμαρχο Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας, Ισότητας & Δημόσιας Υγείας, θέση που κατείχε  η θανούσα Ελένη Σαχσανίδη.

Πρόεδρος της ΔΗ.Φ.Α. εκλέχθηκε η Αγγελική Ζαχαριάδη, Επιχειρηματίας, που μέχρι τον ορισμό της δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο και τις δραστηριότητες της ΔΗ.Φ.Α.

Από τις ανωτέρω αναφορές στα εποπτικά όργανα διοίκησης υποβλήθηκε καμία αναφορά;

Στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που συνοδεύει την ανωτέρω φωτογραφία, αναφέρεται:

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Νίκος Ξαγοράρης, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά για τα ζητήματα του Κοιμητηρίου. Περιέγραψε με αδρές γραμμές μια ζοφερή κατάσταση, που δεν περιποιεί τιμή για την πόλη. Έκανε λόγο για μια απολύτως κορεσμένη κατάσταση, που οδηγεί σε τραγικές λύσεις, εξηγώντας όμως παράλληλα πως φτάσαμε στο σημείο αυτό (αγορές οικογενειακών τάφων, παρατάσεις, οστεοφυλάκιο, κωδικοί είσπραξης, οφειλές από τέλη και δικαιώματα, έλλειψη παιδικών τάφων, κορεσμός χωνευτηρίου, παγκάρι, κλοπή αρχείων κ.α.). Μιλώντας με συγκεκριμένα στοιχεία ανέδειξε την ανάγκη διενέργειας ενεργειών, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν και τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια ως προς τη διαχείρισή του. Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος ήδη βρίσκονται εν εξελίξει τρεις διαφορετικές ΕΔΕ, ενώ στο στάδιο της προανάκρισης βρίσκεται και η υπόθεση της κλοπής των αρχείων. Παράλληλα τόνισε πως για την κατάσταση του Νεκροταφείου θα υποβληθούν αντίστοιχες αναφορές στις αρμόδιες αρχές.

Για όλα αυτά τα στοιχεία που αναφέρεται ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Αστικής Ανάπτυξης και έχων την εποπτεία των Νεκροταφείων, δεν ήταν κάτοικος Αχαρνών, δεν ήταν δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης 4 χρόνια και της αντιπολίτευσης 5 χρόνια. Είχε εκφράσει άποψη στο δημοτικό συμβούλιο για τα όσα καταγγέλλει σήμερα;

Για την κατάσταση των Νεκροταφείων ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός δεν ήταν κάτοικος Αχαρνών, δεν ήταν δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης 4 χρόνια και της αντιπολίτευσης 5 χρόνια. Είχε εκφράσει άποψη στο δημοτικό συμβούλιο για τα όσα καταγγέλλονται σήμερα;

Η ενέργεια δημιουργίας Ομάδας Διοίκησης Έργου με αντικείμενο την Εποπτεία-Συντονισμό  του Αυτοτελούς Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης των Δημοτικών Κοιμητηρίων από τη δημοτική Αρχή, όπου όρισαν ιδιώτες να ασκούν διοικητικό έργο ακυρώθηκε μετά από αναφορά Ενεργού Πολίτη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ως μη σύννομος.

Καταγγέλλουν παρανομίες και την ίδια στιγμή εκδίδουν παράνομες αποφάσεις.

Για τα θέματα παράτασης χρόνου ταφής υπάρχει απόφαση της Κοινότητας Αχαρνών και του δημοτικού συμβουλίου το τελευταίο τετράμηνο; Αν έχουν γίνει ποιος έχει την ευθύνη;

Τελευταίος το λόγο γι’ αυτό το πρώτο μέρος της συνεδρίασης πήρε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Γιώργος Πετάκος. Αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας τόσο πριν όσο και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δίνοντας αναλυτικά στοιχεία για τα οχήματα, το προσωπικό και τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται.

Τα ασφαλισμένα αυτοκίνητα απορριμματοφόρα για το έτος 2019 ήταν 21, 10 φορτηγά, 6 ημιφορτηγά, 3 σάρωθρα, 2 JCB.

ΩΖΕΚΩΨ8-ΠΙ3 Σύμβαση ασφάλισης οχημάτων για το έτος 2019

Με αυτό το στόλο των οχημάτων γιατί ήταν ο τόπος γεμάτος σκουπίδια και ογκώδη απορρίμματα;

Στην ιστοσελίδα του δήμου υπάρχει η Εφημερίδα της Υπηρεσίας όπου μεταξύ άλλων καταχωρούνται και οι ημερήσιες υπηρεσίας των συνεργείων.

Στις 2-9-2019 καταχωρήθηκαν οι δραστηριότητες της καθαριότητας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 02-09-2019

Είναι ο τύπος αναγραφής των δραστηριοτήτων της υπηρεσίας καθαριότητας στις 2-9-2019 με το σύστημα που καταχωρούσε η προηγούμενη δημοτική Αρχή. Στο αρχείο φαίνονται να κινούντα 10 απορριμματοφόρα και ένα σάρωθρο.

Αυτά την πρώτη ημέρα της νέας δημοτικής Αρχής.

Μετά από 2 μήνες,την εποχή του Υπερήφανου Δήμου

ΤΡΙΤΗ 12-11-2019

Το Τμήμα Σχεδιασμού Εποπτείας Καθαριότητας και Ειδικών Συνεργείων φαίνεται ότι κάνει την επανάστασή του σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση!!

Στην κατάσταση υπάρχουν μόνο τέσσερα απορριμματοφόρα με ένα υπάλληλο καθαριότητας

Τελικά για τα υπόλοιπα  11 από τα 21 ασφαλισμένα απορριμματοφόρα που είναι;  Τα υπόλοιπα 10 φορτηγά και 6 ημιφορτηγά που είναι:; 

Αυτά σε σχέση με όσα ανέφεραν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 30-10-2019

Η ενημέρωση των Δημοτών και του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί και με τις εισηγήσεις των υπόλοιπων Αντιδημάρχων και προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Πέρασαν δύο μήνες και ακόμα ετοιμάζονται οι υπόλοιποι 5 αντιδήμαρχοι να κάνουν τις εισηγήσεις τους.

Στην ανωτέρω φωτογραφία, που κοσμεί την εμφανή δραστηριότητα του υπερήφανου Δήμου, εικονίζεται και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του δήμου Αχαρνών, ο οποίος παραιτήθηκε δυο ημέρες μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά την δίμηνη διοικητική παρουσία του στο δήμο. Το επόμενο δίμηνο εξακολουθεί να βρίσκεται στο γραφείο με ταμπέλα «Γραφείο Γενικού Γραμματέα» ενδεχομένως ασκώντας τα ίδια άτυπα καθήκοντα.

Για τους τέσσερα μήνες της διοίκησης του Υπερήφανου Δήμου θα υπάρξουν σχετικά σχόλια

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: