Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Ο Υπερήφανος Δήμος Αχαρνών και πάλι στην επικαιρότητα

Posted by koszig στο 4 Ιανουαρίου 2020

Για παράβαση καθηκόντων του Δημάρχου Αχαρνών και της Δημοτικής αστυνομίας κάνει λόγω αναγνώστης του aftodioikisi.gr, ο οποίος με έγγραφό του στο Υπουργείο Εσωτερικών κατηγορεί τον Δήμο για το ότι δεν αναλαμβάνει την αποκομιδή των κλαδιών αλλά και διερωτάται «Ποιο είναι το κύρος Δημάρχου, ο οποίος παρακάμπτει τις υπηρεσίες του Δήμου και παραγγέλνει ο ίδιος πρόστιμα».

Αναλυτικά στην καταγγελία του αναφέρει τα εξής:

Είμαι υπάλληλος της Ευρ. Επιτροπής και για υπηρεσιακούς λόγους κατοικώ στο Λουξεμβούργο

Στις 12 Δεκεμβρίου 2019, και ενώ η σύζυγός μου βρισκόταν σε μετεγχειρητικό στάδιο μετά από αφαίρεση όγκου, σε περίοδο ακτινοθεραπείας, αναγκάστηκα να ταξιδέψω βράδυ (συνημμένο AEGEAN_AIRLINES_SA_E_ticket_Confirmation.pdf) ώστε να επιβλέψω τον κηπουρό, επιφορτισμένο από τον υπερήλικα πεθερό μου Ι. Γαλέο (95 ετών) κάτοικο και δημότη Θρακομακεδόνων από την δεκαετία του 1950, να κλαδέψει πεύκα του κήπου για σοβαρούς λόγους πυροπροστασίας.

Σύμφωνα με πάγια πρακτική, φύλλα και κλαδιά αφήνονται σε σάκκους έξω από το σπίτι και καλείται ο Δήμος να τα συλλέξει. Για τον λόγο αυτό, η σχετική ιστοσελίδα του Δ. Αχαρνών διαθέτει την παρακάτω λειτουργία:

Συνεπώς, η σχετική μου αίτηση πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 904809.

Την Κυριακή 15/12/2019, ώρα 12:54, και αφού ο κηπουρός είχε τελειώσει την εργασία του και ετοιμαζόταν να φύγει, ενώ εγώ βρισκόμουν καθοδόν προς Κηφισιά, μου τηλεφώνησε επειγόντως να επιστρέψω διότι κάποιος ήθελε να μου μιλήσει.

Πράγματι, επέστρεψα και συνάντησα έναν κύριο που μου συστήθηκε ως κ. Νάνος, αρχηγός της δημοτικής αστυνομίας, και ευγενέστατα που έδειξε τον κατάλογο κλήσεων στο κινητό του, με πρώτη κλήση « ΔΗΜΑΡΧΟΣ» εξηγώντας μου: «Κύριε Κυριαζή, εγώ έπινα τσίπουρο στο σπίτι μου όταν μου τηλεφώνησε ο Δήμαρχος και μου ζήτησε να έρθω εδώ στο σπίτι σας…»

Εξηγώντας του ότι μου έμενε μία μόνο εργάσιμη μέρα στην Ελλάδα, υποσχέθηκα να ερευνήσω την αγορά για να παραγγείλω ως ιδιώτης την απομάκρυνση των κλαδιών.

Πέρασα όλη την νύχτα στο Ιντερνετ, βρίσκοντας μόνο κάδους μπαζών για ενοικίαση.

Σε σχετική μου αλληλογραφία στον Δήμο την επόμενη – εργάσιμη – Δευτέρα, εξήγησα ότι οι κάδοι ΔΕΝ είναι η ενδεδειγμένη λύση για την συλλογή κλαδιών και έθεσα το θέμα της παρανομίας όσον αφορά την απόθεση του κάδου και την προκύπτουσα σοβαρότατη παρακώλυση κυκλοφορίας, μια και η οδός Αρχελάου είναι ένας ιδιαίτερα στενός δρόμος, επιλεγμένος δυστυχώς από την δημοτική αρχή στο παρελθόν ως ΚΥΡΙΑ αρτηρία των Θρακομακεδόνων (το πεζοδρόμιο ΔΕΝ αφήνει χώρο λόγω πλάτους αλλά και λόγω των πεύκων που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους).

Συνεχίζοντας την έρευνα στο Ιντερνετ τις επόμενες μέρες, διαπίστωσα ότι οι εργασίες αυτές γίνονται συνηθέστατα από τους Δήμους και Κοινότητες, διότι τόσο τα μηχανήματα όσο και οι χώροι απόθεσης κλαδιών δεν είναι ζητήματα που μπορούν οι πολίτες να αντιμετωπίσουν ατομικά.

Ο Δήμος Αχαρνών, με μεγάλη άνεση, απέφυγε να απαντήσει γραπτώς, μου εδήλωσε προφορικά ότι ΔΕΝ έχει ορίσει τόπο απόθεσης κλαδιών (όπως κάθε ευνομούμενη πολιτεία πράττει για να υπηρετήσει τους πολίτες της) αλλά εξέδωσε πρόστιμο εις βάρος μου  ύψους 300 ευρώ.

 1. Ποιο είναι το κύρος ενός αρχηγού δημοτικής αστυνομίας, όταν ομολογεί ότι υπό την επήροια ισχυρού οινοπνευματώδους ποτού, Κυριακή μεσημέρι,
 • αποφασίζει να βγεί σε υπηρεσία και να εργαστεί,
 • να οδηγήσει αυτοκίνητο μέχρι τους Θρακομακεδόνες,
 • και να βεβαιώσει παράβαση και παραβάτη, τον οποίο βέβαια δεν διαπίστωσε να κρατά ή μεταφέρει κλαδιά ως αυτόπτης μάρτυς ο ίδιος,!
 1. Ποιο είναι το κύρος Δημάρχου, ο οποίος ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ τις υπηρεσίες του Δήμου και παραγγέλνει ο ίδιος πρόστιμα;
 2. Έτσι άραγε εργάζονται στον Δήμο Αχαρνών, πίνουν τσίπουρα και τους αναγγέλει ο Δήμαρχος με κλήση σε ιδιωτικό κινητό, σε ποιους να επιβάλλουν πρόστιμα και σε ποιους όχι, ανεξαρτήτως αργίας και ώρας;
 3. Μήπως οι προσλήψεις και γενικότερη διοίκηση του Δ. Αχαρνών είναι περισσότερο θέμα προσωπικών σχέσεων παρά επαγγελματικών υποχρεώσεων και ήθους;
 4. Εφαρμόζεται η ίδια μέθοδος «υγιούς» διοικήσεως και σε θέματα προμηθειών του Δήμου;
 5. Είναι τόσο η Δημοτική Αστυνομία όσο και ο Δήμαρχος Αχαρνών πράγματι σε θέση να παραμένουν στην θέση τους;
 6. Έχει στα αλήθεια κύρος και ισχύ το εκδοθέν πρόστιμο;

Θα ήθελα μόνο να ελπίζω ότι ο στον υπόψιν «αστυνομικό» ΔΕΝ έχει ούτε ΘΑ χορηγηθεί άδεια οπλοφορίας…

Το πρόστιμο του Δήμου:

 

Μία απορία. Ποιος προΐσταται της δημοτικής Αστυνομίας; Ο δήμαρχος ή ο

Βρεττός Μιχαήλ

 • Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προγραμματισμού Πολιτικού Σχεδιασμού, Δημοτικής Αστυνομίας & Πολεοδομίας
 • Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Θρακομακεδόνων

Είναι φανερό ότι ο καταγγέλλων ήταν σε έντονη ψυχική κατάσταση λόγω των οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Είναι επίσης φανερό ότι ο καταγγέλλων για υπηρεσιακούς λόγος είναι κάτοικος  στο Λουξεμβούργο, με συνέπεια να έχει μάθει Ευρωπαϊκές διαδικασίες για την απομάκρυνση των κλαδιών μετά την κοπή τους.

Είναι φανερό ότι δημοτικός υπάλληλος, επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας στις Κυριακές αν δεν έχει υπηρεσία είναι σπίτι του.

Δεν είναι φανερό αν υπάρχει υπάλληλος της δημοτικής Αστυνομίας τις Κυριακές

Και ένα τελευταίο. Έχουν επιβληθεί πρόστιμα από τη δημοτική Αστυνομία παρομοίου ποσού και έχουν διαγραφεί αρμοδίως;

 

Καλά ξεμπερδέματα. Προς το παρόν.

Δ. Αχαρνών: Δημότης καταγγέλλει παράβαση καθηκόντων Δημάρχου & Δημοτικής αστυνομίας (έγγραφα)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: