Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά;;

Posted by koszig στο 13 Ιανουαρίου 2020

Όπως κάθε πρωί παρατηρώ αν υπάρχουν συνεδριάσεις οργάνων του δήμου Αχαρνών. Σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου δεν ήταν προγραμματισμένη καμία συνεδρίαση. Στις 11:15 επισκεπτόμενος το δημαρχείο, όπως κάθε εργάσιμη ημέρα, πληροφορήθηκα ότι συνεδρίαζε η Εκτελεστική Επιτροπή. Επισκέφτηκα το κτίριο του Δημαρχείου όπου πιθανόν συνεδρίαζε η Εκτελεστική Επιτροπή. Από παρισταμένους στο χώρο πληροφορήθηκα ότι πράγματι συνεδρίαζε η Εκτελεστική Επιτροπή. Περίπου στις 12:00 συνάντησα δύο αντιδημάρχους που επιβεβαίωσαν ότι πριν λίγο τελείωσε η συνεδρίαση.

Στην ιστοσελίδα του δήμου, (κλικ εδώ), αυτή είναι η εικόνα. Το έτος 2020 δεν έχει αναρτηθεί πρόσκληση για συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Το έτος 2019 η με αρ. 08 συνεδρίαση, λόγω τυπογραφικού λάθους, αναγράφει 13/12/2018!!

Στις 29/12/2019 έγινε σχετική ανάρτηση για συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που έγινε  στις 13/12/2019. Επειδή η συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν είναι δημόσιες δεν υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη της συνεδρίασης.

Διάφορες πληροφορίες έλεγαν ότι η συνεδρίαση δεν έγινε στις 13/12/2019 αλλά αργότερα. Στις 27/12/2019 αναρτήθηκε:

Στη συνεδρίαση αυτή φερόταν παρών δημοτικός σύμβουλος στο τέλος της συνεδρίασης, ενώ στην αρχή φαινόταν απών. Ένα τυπικό λάθος που διορθώθηκε μερικές ημέρες μετά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή είναι ένα όργανο διοίκησης του δήμου, όπως το δημοτικό συμβούλιο, η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Για τα όργανα αυτά υπάρχουν πρότυποι Κανονισμοί Συνεδριάσεων. Αυτός είναι ο πρότυπος  κανονισμός συνεδρίασης που συντάχτηκε μετά το νόμο 3852/2010 «Καλλικράτης῾

Πρότυπος κανονισμός λειτουργίας Εκτελεστικής Επιτροπής

Ο κανονισμός αυτός δεν εφαρμόστηκε από καμία δημοτική Αρχή από το έτος 2011. Σε αυτές «φοίτησαν» οι σημερινοί διοικούντες το δήμο.

Μερικοί θεωρούν ότι η Εκτελεστική Επιτροπή, που μέλη της είναι οι 8 αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος, είναι ένα είδος καφενείου που συγκεντρώνονται, όποτε μπορεί η δημοτική Αρχή, να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τις τύχες του δήμου και των δημοτών.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: