Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Προϋπολογισμός 2020. -3

Posted by koszig στο 30 Μαρτίου 2020

Στις 11-3-2020 προσκλήθηκαν για συνεδρίαση στις 16-3-2020 τα μέλη της οικονομικής επιτροπής

Θέμα της ημερήσιας διάταξης :

Κατάρτιση του Σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Αχαρνών για το οικονομικό έτος 2020.

Η εισήγηση της υπηρεσίας

Εισήγηση για κατάρτιση σχεδίου προϋπολογισμού Δήμου Αχαρνών για το έτος 2020

Στην εισήγηση δεν αναφέρεται το κείμενο του σχεδίου του προϋπολογισμού. !!

Η απόφαση

ΑΔΑ: 6Ο6ΟΩΨ8-ΗΗΞ – Κατάρτιση του Σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Αχαρνών για το οικονομικό έτος 2020.

Οι παρόντες και απόντες στην ψήφιση του  προϋπολογισμού.

 

Επειδή η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής έγινε κεκλεισμένων των θυρών ρώτησα τον κ. Κόνταρη για τη διάρκεια και το περιεχόμενο. Προφορικά μου είπε αυτά που έστειλε εγγράφως στον πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής.

«Η εισήγηση του σχεδίου κατάρτισης δεν περιλάμβανε την εισήγηση του σχεδίου Π/Υ με αναλυτικούς κωδικούς για τα έσοδα και τα έξοδα, παρά μόνο ένα εισαγωγικό σημείωμα με τις διατάξεις που λαμβάνονται υπόψη. Το ίδιο αρχείο είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο.

Άλλωστε ο Π/Υ των 171 σελίδων ψηφίστηκε από τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής μέσα σε 1 λεπτό.

Προκειμένου να διατηρήσω τα στοιχεία στο αρχείο μου, παρακάλεσα  να μου χορηγηθεί  αντίγραφο των ηχογραφημένων πρακτικών των 2 συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής στις 16/3/2020 σε ψηφιακό δίσκο (CD ή DVD)»

Στην απόφασή της οικονομικής επιτροπής φαίνεται ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι ισοσκελισμένος.

Μετά την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής η απόφασή της έπρεπε να αποσταλεί στο Παρατηρητήριο για έκφραση γνώμης, επειδή ο προϋπολογισμός δεν ήταν ισοσκελισμένος και εμφάνιζε μεγάλο έλλειμμα.

Αντίστοιχη διαδικασία έγινε και στο γειτονικό δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Με την απόφαση 222/2019 της οικονομικής επιτροπής στις  17-12-2019 έγιναν οι αναγκαίες διορθώσεις με τις υποδείξεις του Παρατηρητηρίου.

Απόφαση 222 ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2020 ΜΕ ΓΝΩΜΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ.

Στην απόφαση αυτή αναφέρεται :

Σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις του άρθρου 77 του του ν.4172/2013 (Α’ 167) η οικονομική επιτροπή, μεριμνά για την ενσωμάτωση του σχεδίου του προϋπολογισμού έως την 20ή Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου το Παρατηρητήριο ΑΔΑ: 6Υ2Δ46ΜΩ0Ι-ΕΧΞ Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. (εφεξής Παρατηρητήριο) του άρθρου 4 του ν. 4111/2013, να παράσχει τη γνώμη του επ’ αυτού, με βάση κριτήρια που καθορίζονται με απόφασή του, με σκοπό την επίτευξη ρεαλιστικών και ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Με τη γνώμη του Παρατηρητηρίου, προσδιορίζονται οι δήμοι που έχουν καταρτίσει μη ρεαλιστικά σχέδια προϋπολογισμών, έχουν παραβεί τις οδηγίες κατάρτισης των προϋπολογισμών που παρασχέθηκαν με την υπ΄αριθμ. 55905/29.07.2019 (Β’ 3054) ΚΥΑ (Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπ/σμού των Δήμων οικονομικού έτους 2020) και δεν έχουν ενσωματώσει το σχέδιο του προϋπολογισμού τους στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

Στη γνώμη περιλαμβάνονται και τα ποσά που η οικονομική επιτροπή έκαστου δήμου είναι αναγκαίο να εγγράψει σε επιμέρους κωδικούς ή ομάδες κωδικών αριθμών του σχεδίου του προϋπολογισμού, ώστε αυτός να καταστεί ρεαλιστικός. Το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ’αρ. 76/19 εγκύκλιο παρέχει οδηγίες για την ανάλογη διαμόρφωση του σχεδίου του προϋπολογισμού, το οποίο υποβάλλεται από την οικονομική επιτροπή στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση και ψήφιση το αργότερο έως το τέλος Οκτωβρίου και υποχρεωτικά συνοδεύεται από τη γνώμη του Παρατηρητηρίου, τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και από αιτιολογική έκθεση, στην οποία παρουσιάζονται οι τυχόν προσαρμογές που επήλθαν στο σχέδιο του προϋπολογισμού.

Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής υποβλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση.

ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2020 Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας

Το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας, ετά τις προσαρμογές που έγιναν σε Κωδικούς και ποσά ψήφισε τον προϋπολογισμό του έτους 2020.

Για τα ανταοδοτικά τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού έγιναν οι μειώσεις που υπέδειξε το Παρατηρητήριο

1. Από τον Κ.Α. Εσόδων 06.00.0311.001 αφαιρέθηκε το ποσό των 245.753,58 € όπως προέκυψε ύστερα από την Απόφαση Δ.Σ. 257/ 19 περί « Καθορισμού συντελεστών τελών Καθαριότητας και Φωτισμού ως και Δημοτικού Φόρου έτους 2020». Ανάλογες μειώσεις έγιναν και στο σκέλος των Εξόδων όπως αυτές αναφέρονται στην ίδια Απόφαση με σκοπό την ισοσκέλιση του συνόλου του Προϋπολογισμού, αλλά και του προϋπολογισμού των ανταποδοτικών τελών. 

Αυτές είναι οι σωστές τυπικά και και νομικά διορθώσεις στον προϋπολογισμό του δήμου.

Το τι έχει κάνει η διοίκηση του δήμου στον προϋπολογισμό θα το δούμε σε επόμενη ανάρτηση

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: