Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Ένα βήμα πριν!!

Posted by koszig στο 28 Μαΐου 2020

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020. Μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 9:00 δια περιφοράς και δύο συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη.

Ας δούμε το πρόγραμμα με τη σειρά.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 17η Οικονομικής επιτροπής 29-5-2020

Η πρόσκληση καθορίζει την διαδικασία της ψηφοφορίας με e-mail που αποστέλλεται στη διεύθυνση mayor@acharnes.gr, δηλαδή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του δημάρχου.

Στις κανονικές συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής  εκτός των μελών της που συμμετέχουν στις ψηφοφορίες, υπάρχει και μαγνητοφωνημένη καταγραφή των συνεδριάσεων και παρουσία εκπροσώπων του τύπου.  Όλοι αυτοί βλέπουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας των θεμάτων.

Με την αποστολή e-mail στο προσωπικό e-mail του δημάρχου δεν γίνεται ορατή η διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των θεμάτων. Για λόγους δημοκρατικής νομιμότητας θα έπρεπε τα e-mail που έστελναν στον πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής τα μέλη της  να κοινοποιούνται σε όλα τα μέλη της επιτροπής ή τουλάχιστον σε όσα μέλη ψήφιζαν με αυτό τον τρόπο.

Αυτό δεν έχει γίνει σε καμία ψηφοφορία εκ περιφοράς, είτε της οικονομικής επιτροπής, είτε  του δημοτικού συμβουλίου.

Εξαίρεση αποτέλεσε η μοναδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που η πρόσκληση υπογράφεται από το ίδιο πρόσωπο για την οικονομική επιτροπή, δηλαδή το δήμαρχο Αχαρνών Σπυρίδωνα Βρεττό, και έγινε με φυσική παρουσία των μελών της κεκλεισμένων των θυρών. Πιθανόν η παρουσία ενός δημοσιογράφου στη συνεδρίαση, σε απόσταση από τα μέλη της επιτροπής, θα μετέδιδε τον κορωνοϊό στα μέλη της επιτροπής;!!

Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ασχολήθηκε κυρίως με την κοπή δέντρων, ενώ το αντικείμενο της οικονομικής επιτροπής είχε σοβαρότερα θέματα.

Το βράδυ της Παρασκευής 29-5-2020 έχουν προγραμματιστεί δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη.

Εδώ υπάρχει μια απορία. Τα 45 μέλη του δημοτικού συμβουλίου μπορούν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη και τα 9 μέλη της οικονομικής επιτροπής, που και αυτά είναι μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δε μπορούν να συνεδριάσουν με τηλεδιάσκεψη;

Για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου προσεχώς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: