Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και με θέμα το σχεδιασμό και την υλοποίηση της αντιπυρικής προστασίας του Δήμου Αχαρνών συνεδρίασε τη Δευτέρα (26/5) το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και τους ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα από τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τον προγραμματισμό των δράσεων ούτως ώστε να υπάρξει η μέγιστη ετοιμότητα σε μέσα και προσωπικό.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τα οποία στην πλειονότητά τους διευθετήθηκαν, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στο σύνθετο αλλά και τόσο καίριο ρόλο της το προσεχές χρονικό διάστημα. Παράλληλα σε τοποθετήσεις συμμετεχόντων αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής κλαδεμάτων που θα εφαρμοστεί σε περιοχές του Δήμου.

Οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων υπηρεσιών δήλωσαν την ετοιμότητά τους τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και σε περίπτωση καταστολής. Από τους φορείς που παρευρέθηκαν διατυπώθηκαν προτάσεις, αλλά και θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητές τους στο πλαίσιο μιας αγαστής συνεργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

Ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία κ. Γιώργος Σιδηρόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών κ. Σπυρίδων Βάθης, ο Σμήναρχος κ. Σπυρίδων Παγώνας για την 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών κ. Παναγιώτης Συρμαλής, ο Πύραρχος του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ολυμπιακού Χωριού κ. Δημήτρης Μπριόλας, ο Πύραρχος 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Πέτρος Μπούγιας, η Δασάρχης κ. Αλεξάνδρα Λυκούδη, ο κ. Βασίλης Λαζάρου εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Πάρνηθας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων κ. Γιώργος Κωτσιανάς, ο κ. Χρήστος Κωνσταντουδάκης εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Στόλου κ. Κωνσταντίνος Κασιμάτης, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης και Καθαριότητας κ. Βασίλης Βαλκάνος, από τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας η κ. Τσιαούση Δήμητρα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού κ. Παναγιώτης Στεφανόπουλος, ο πρόεδρος Ομίλου Φίλων Δάσους κ. Δημήτριος Γιάννης, ο εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας Θρακομακεδόνων κ. Νικόλαος Ματθαίου και ο εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας Προσφέρω κ. Παρασκευάς Γαρυφάλλου. 

Δήμος Αχαρνών, Υπερήφανος Δήμος.

Τρίτη 26 Μαΐου 2020 συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού. (26-5-2020 ήταν Τρίτη, όχι Δευτέρα που αναφέρει το Δελτίο Τύπου).

Μία συνεδρίαση που,  στο μέτρο του δυνατού,  οι αποστάσεις μεταξύ των μελών ήταν της τάξης του 1,5 m. Στη συνεδρίαση έλαβα μέρος 18 άτομα.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, στις νόμιμες αποστάσεις, καρέκλα παρά καρέκλα. για τις υπάρχουσες θέσεις για 45 δημοτικούς συμβούλους, χώραγαν πάνω από 30 νόμιμες θέσεις.

Στις 29 Μαΐου 2020 συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή. Η Οικονομική Επιτροπή αποτελείται από 9 μέλη και 1 μέλος τη γραμματέα. Ίσως και ένα ή δύο δημοσιογράφους νόμιμα συμμετέχοντες στις συνεδριάσεις. Πρόεδρος της οικονομικής Επιτροπής ο δήμαρχος Σπυρίδων Βρεττός. Είναι το ίδιο πρόσωπο που προεδρεύει σε αυτή την επιτροπή.

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε δια περιφοράς, δηλαδή με αποστολή e-mail ή sms.

2124 Οικονομική Επιτροπή Σύνταξη των όρων διακήρυξης δημοπρασίας


Ψ3ΧΝ46ΜΤΛ6-ΑΨ7 Συνεδριάσεις οργάνων Διοίκησης

Επισημαίνεται ότι αναφορικά με τη:
α) δια ζώσης σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, εφαρμογή έχουν οι εκδοθείσες υγειονομικές διατάξεις και ειδικότερα το άρθρο 12 της κοινής υπουργικής απόφασης αριθ. Δ1α/ ΓΠ. οικ. 30612/16-05-2020 (Β’ 1869) και η παρ. 3 του άρθρου 14 της κοινής υπουργικής απόφασης αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 32009/23-05-2020 (Β’ 1988) , ενώ και οι συνεδριάσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.
β) δια τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων, εφαρμογή έχει η κοινή υπουργική απόφαση αριθ. 429/12-03-2020 (Β’ 850), όπως τροποποιήθηκε με την όμοια αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.37 Α.1/27/οικ.9413/2020 (Β’ 1704),
γ) δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού, αυτή είναι νόμιμη με τη συμμετοχή του ενός δευτέρου (½) των μελών του συμβουλίου μέχρι την 31η Μαΐου 20201. Από 1 Ιουνίου 2020, τα δημοτικά συμβούλια συνεδριάζουν δια περιφοράς, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις μνημονευόμενες υπ’ αριθ. πρωτ. 18318/13-03-2020 (Α.Δ.Α.: 9ΛΠΧ46ΜΤΛ6-1ΑΕ) και 40/20930/31-03-2020 (Α.Δ.Α.: 6ΩΠΥ46ΜΤΛ6- 50Ψ) εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αυτοί είναι οι τρεις δυνατοί τρόποι συνεδριάσεων δημοτικών οργάνων.

Στις 25-5-2020 συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού. Η συνεδρίαση έγινε δια ζώσης.

Στις 29-5-2020 συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού. Η συνεδρίαση έγινε δια περιφοράς υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού.

Στις 29-5-2020 συνεδρίασε δύο φορές το δημοτικό συμβούλιο. Η μία ήταν για ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου για το έτος 2020. Στις συνεδριάσεις αυτές συμμετείχε ο δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός, που ζήτησε τη σύγκλιση των δημοτικών συμβουλίων. Οι συνεδριάσεις αυτές έγιναν με τηλεδιάσκεψη.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (29/5) μέσω τηλεδιάσκεψης ο Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2020. Όπως επισημάνθηκε η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι μια κορυφαία στιγμή για κάθε Δήμο, καθώς αποτελεί το εργαλείο τόσο για τη λειτουργία του, όσο και για τη διοίκηση του, αλλά και την υλοποίηση έργων.

Στην τηλεδιάσκεψη εμφανίζεται στο τέλος της οθόνης και ο Ιωάννης Δημητρακόπουλος. Είναι ο από τριμήνου εγκαταστημένος στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα, που τον φέρουν μέλος επιτροπών, ΑΔΑ: Ψ0Ν5ΩΨ8-ΦΡ9

Στο ΦΕΚ 530 τ’ Γ /28-4-2020 δημοσιεύτηκε η από 4-3-2020 παραίτησή του από τη θέση του ειδικού συνεργάτη  του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απόφαση διορισμού του στη θέση του Γενικού Γραμματέα του δήμου Αχαρνών, ούτε στη Δι@ύγεια, ούτε σε ΦΕΚ.

Αυτές τις ημέρες κλείνει χρόνος από την εκλογή της νέας δημοτικής Αρχής

Δήμος Αχαρνών. Υπερήφανος Δήμος.

Δήμος Αχαρνών. Δημοκρατικός Δήμος;