Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Σήμερα θα δούμε όσα δεν έχουμε ξαναδεί;;

Posted by koszig στο 29 Ιουνίου 2020

Πριν αρκετές ημέρες έγινε αναφορά για τις συνεδριάσεις οργάνων του δήμου λόγω κορωνοϊού, (κλικ εδώ). Στις επόμενες ημέρες έγιναν δημόσιες συνεδριάσεις στο δήμο, (κλικ εδώ).

Εκεί δεν υπήρχε φόβος μετάδοσης του κορωνοϊού.

 

Στην οικονομική υπάρχει πρόβλημα για συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών με παρουσία δημοσιογράφων. Όμως συζητήσεις γίνονται:

Ενώ γίνονται όλα αυτά σήμερα:  Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Ένα χρόνο πριν η παράταξη του δημάρχου και ο ίδιος έγραφαν:

Αυτά για όλα όσα λέγαμε και όσα κάνουμε.

Ας γυρίσουμε όμως στα θέματα του δημοτικού συμβουλίου. Στις 23-10-2017 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο με θέμα: «Λύση και εκκαθάριση της Επενδυτικής Αχαρνών Μονομετοχική ΑΕ Δήμου Αχαρνών «.

2238 Λύση και εκκαθάριση της Επενδυτικής Αχαρνών Μονομετοχική ΑΕ Δήμου Αχαρνών

Μεταξύ των θεμάτων της συνεδρίασης που έχουν θέμα  την Έπενδυτική Αχαρνών είναι και η λήψει απόφασης για την άμεση παράδοση από την Επενδυτική στο δήμο Αχαρνών τη διαχείριση της αφής καντηλιών που βίσκονται εντός του Νεκροταφείου.

Μια από τις δυνατότητες της Επενδυτικής Αχαρνών ήταν η αφή καντηλιών στο Νεκροταφείο με αντίτιμο για αυτή την ενέργεια.

Μετά από διάφορα γεγονότα για το ποιοί έχουν δικαιόματα στην αφή των καντηλιών το θέμα έφτασε στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που κετέληξαν σε σχετικό πόρισμα.

Αποστολή πορίσματος ΣΕΕΔΔ σε εισαγγελέα

Σχετικά με την αφή καντηλιών στο πόρισμα αναφέρεται:

Ως προς το δικαίωμα της αφής κανδηλίων, σύμφωνα με τις αρ . 758/2006 και 2929/2006 Αποφάσεις του Συμβουλίου της Εmκρατείας, η αφή κανδηλίων αποβλέπει στην απόδοση τιμής προς τους νεκρούς και συνιστά υπόθεση αυστηρά προσωmκή και προαιρετική που δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό δημοσίου συμφέροντος και συνεπώς δεν συνιστά παραχώρηση δημόσιας υπηρεσίας, άρα δεν μπορεί να περιέλθει στην αρμοδιότητα διοικητικού οργάνου και να αποτελέσει αντικείμενο κανονιστικής ρύθμισης. Επομένως, μη σύννομα ο Δήμος Αχαρνών συμπεριέλαβε στα τέλη και δικαιώματα του άρθρου 25 του Κανονισμού Κοιμητηρίων το δικαίωμα αφής κανδηλίων.

Σχετικά με την άμεση παράδοση της καντίνας επί της οδού Φιλαδελφείας πρέεπι πρώτα να δουν αν υπάρχει, προκειμένου να την παραλάβουν.

 

Σχετικά με την υποχρεωτική εναρμόνιση του καταστατικού της Επενδυτικής δεν υπάρχει εισήγηση. Πρώτη φορά υπάρχει σκέψη να αφαιρεθούν από τις δραστηριότητες της υπό εκκάθάριση Επενδυτικής Αχαρνών τα σχετικα με τη διαχείριση των κυκλικείων και της αφής των καντηλιών. Πρακτικά θα γίνει με την τροποποίηση του Καταστατικού της Επενδυτικής;

Αυτά αποτελούν απόψεις του αντιδημάρχου οικονομικών Μιχάλη Βρεττού, που φέρεται ο προϊστάμενος των υπαλλήλων που υπογράφουν την εισήγησης;

Μετά απορούμε γιατί ο δήμος έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση,

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: