Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Διόρθωση;

Posted by koszig στο 30 Ιουνίου 2020

Αγαπητέ κ. Ζίγκηρη,

Σε σχέση με δημοσίευμά  σας » Στερνή μου γνώση …» σας ενημερώνουμε ότι η δημοτική παράταξη ΔΕΚΑ δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή στο δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη. Ζητήσαμε όμως την ικανοποίηση ορισμένων εύλογων αιτημάτων με κυριότερο τη δημόσια μετάδοση της συνεδρίασης.
Για αυτό στείλαμε σχετική επιστολή στην Πρόεδρο του ΔΣ την οποία σας κοινοποιούμε. Από την κα Πρόεδρο του ΔΣ δεν λάβαμε απάντηση, ούτε καν αρνητική, οπότε η συμμετοχή μας δεν ήταν δυνατή.
Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της ανωτέρω διευκρίνησης.
Υγ: Η επιστολή μας προς την κα Πρόεδρο του ΔΣ
Κυρία Πρόεδρε,
Η παράταξη ΔΕΚΑ έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή εφαρμογής μέτρων για τον covid 19, τη διαφωνία της στη διεξαγωγή των Δημοτικών Συμβουλίων δια περιφοράς, διότι καταστρατηγείται μια πολύ βασική για εμάς. Είναι η αρχή που πρέπει να χαρακτηρίζει τις αιρετές διοικήσεις της διαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων και συνακόλουθα της λογοδοσίας προς στους πολίτες.
Υπό αυτή την έννοια, οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη που διενεργούνται χωρίς την ταυτόχρονη ανοικτή δημόσια μετάδοση στο διαδίκτυο και τελούν υπό χρονικό περιορισμό και περιορισμό της δυνατότητας τοποθέτησης των δημοτικών συμβούλων δε μας βρίσκει σύμφωνους.
Πολύ περισσότερο η δημόσια και ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει αξία όταν συζητούνται πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν όλους τους κατοίκους των Αχαρνών, όπως τα διόδια στον κόμβο της Βαρυμπόμπης και η απομάκρυνση δημόσιων υπηρεσιών από την πόλη μας. Πρόκειται για θέματα που σύσσωμη η αντιπολίτευση (με πρωτοβουλία της παράταξης Αχαρνές Αλλαγή Τώρα) ζήτησε τη αποκλειστική συζήτησή τους
Με βάση τα παραπάνω, η δημοτική παράταξη ΔΕΚΑ δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Δευτέρας 29/6 υπό τις εξής προϋποθέσεις:
• Η συνεδρίαση να μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου
• να αποσυρθούν οπωσδήποτε τα δύο πρώτα θέματα τα οποία θα πρέπει να συζητηθούν σε ξεχωριστές συνεδριάσεις όπως έχουμε ζητήσει η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων
• Από τα υπόλοιπα θέματα να συζητηθούν μόνο όσα είναι επείγοντα και άπτονται της απρόσκοπτης λειτουργίας του Δήμου.
• Να.μην  τεθεί χρονικός περιορισμός στη διάρκεια της συνεδρίασης προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Παρακαλούμε την κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. να μας ενημερώσει έγκαιρα αν προτίθεται να ικανοποιήσει τα ανωτέρω  αιτήματά μας.
Για την Δημοτική Παράταξη ΔΕΚΑ
Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: