Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Βραδιές Πολιτισμού – 7

Posted by koszig στο 6 Σεπτεμβρίου 2020

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020. Οι Βραδιές Πολιτισμού ΙΙ συνεχίζονται, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ, (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Περίπου 135 παρόντες θεατές, περισσότεροι από τους 45 της προηγούμενης παράστασης και τους 60 των προηγουμένων παραστάσεων.

 

Φαίνεται, είτε δεν έγινε ικανοποιητική προβολή της παράστασης, είτε ο κόσμος, λόγω COVID-19, δεν έχει όρεξη να παρακολουθήσει παραστάσεις.

Πριν την έναρξη της παράστασης ο εκφωνητής ανακοίνωσε ότι δεν επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση της παράστασης.

Μετά ταύτα ο βιντεοσκόπος αποχώρησε.

Για το διαδικαστικό μέρος της εκδήλωσης ισχύουν όσα αναφέρθηκαν για την προηγουμενη παράσταση επικαιροποιημένα.

Αυτή είναι μια ανάρτηση στη Δι@ύγεια που έγινε στις 4-9-2020, στις 20:52:41, δηλαδή την ημέρα της παράστασης ίσως με το τέλος της παράστασης. Θέμα της ανάρτησης:

6ΞΞ1ΟΞΥ5-2ΥΜ Απόφαση απευθείας ανάθεσης για παράσταση Δον Καμίλιο

Η απόφαση ανάθεσης φέρεται να εκδόθηκε στις 27-8-2020, αλλά αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια στις 4-9-2020, ημέρα της παράστασης  το βράδυ στις 9 περίπου, λίγο πριν τελειώσει η παράσταση.

20SYMV007268810 2020-09-04 Ιδιωτικό συμφωνητικό παραχώρησης χώρου

Στο συμφωνητικό αναφέρεται:

4. Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας που οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες πόλεμος, σεισμός, γενικό πένθος, επιδημική νόσος, κρατική / περιφερειακή επιβολή διακοπής θεαμάτων, κρατικοί / περιφερειακοί περιοριστικοί κανόνες κλπ, τότε η παρούσα σύμβαση λύεται αζημίως για τα αμφότερα συμβαλλόμενα μέρη. Σε κάθε άλλη περίπτωση όπου με δόλο ή χωρίς κάποια άλλη ουσιώδης ενημέρωση για το λόγο που δεν θα πραγματοποιηθεί η παράσταση από τον Β’ Συμβαλλόμενο, θα υποχρεωθεί να καταβάλλει στη ΔΗ.Κ.Ε.Α. το ελάχιστο ποσό των 150,00€ (εκατόν πενήντα ευρώ) ως αποζημίωση.

Εάν και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες η παράσταση – εκδήλωση μπορεί να αναβληθεί για άλλη ημερομηνία, η οποία θα καθορίζεται κατόπιν προηγούμενης συνεννοήσεως των ώδε συμβαλλομένων μερών.

Ο πρώτος των συμβαλλόμενων υποχρεούται να καταβάλλει στον δεύτερο συμβαλλόμενο το ποσό των 2.500,00€ πλέον Φ.Π.Α. 24% 600,00€ ήτοι 3.100,00€ συνολική αξία το οποίο θα εξοφληθεί με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό σε 40 εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης και παραλαβής του νόμιμου παραστατικού από το λογιστήριο του πρώτου συμβαλλόμενου.

5. Ο αφετέρου συμβαλλόμενος διατηρεί το δικαίωμα όπως, με την σύμφωνη γνώμη της αφενός συμβαλλομένης, διαθέσει προς τους θεατές ξεχωριστό πρόγραμμα της παραστάσεως, που θα έχει εκδοθεί και διατεθεί με δαπάνες του.

Η παράγραφος 5 είναι συνέχεια της παραγράφου 4 που αναφέρεται στην περίπτωση που δε γίνει η παράσταση στην καθορισμένη ημερομηνία, όπου αν αναβληθεί η παράσταση ο παραγωγός μπορεί να παρουσιάσει διαφορετικό πρόγραμμα παραστάσεων. Δεν κολλάει πουθενά ότι αν η παράσταση γίνει κανονικά θα καταβάλει η ΔΗ.Κ.Ε.Α. το ποσό των 2.500 € + ΦΠΑ, δεδομένου ότι η συμφωνία ήταν να εισπράξει η παραγωγή το αντίτιμο των εισιτηρίων που θα προκύχουν απο την καταβολή 5 € για κάθε εισιτήριο. Αυτός ο όρος δεν ήταν γνωστός στα μέλη του συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Α. που εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο να καταρτήσει τις συμβάσεις.

Στις παραστάσεις που υπάρχει τιμή εισιτηρίου 20 € θα γίνει καταβολή αντίστοιχου ποσού στον παραγωγό της παράστασης;

Αν δε γίνει αυτό, τότε με ποια μέθοδο θα αποφασίζει ο πρόεδρος πόσα θα καταβάλει στον παραγωγό για κάθε παράσταση;

Η ΔΗ.Κ.Ε.Α είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση  όπου ο  επικεφαλής αποφασίζει τη διαχείρισή της όπως νομίζει.

Φαίνεται ότι οι επισημάνσεις για μη σύννομες ενέργειες δε λαμβάνονται υπόψη.

Ο καιρός γαρ εγγύς

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: