Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Κατάληψη στο 11 Γυμνάσιο Αχαρνών

Posted by koszig στο 17 Σεπτεμβρίου 2020

Το σχολείο παρέμεινε κλειστό επειδή μία μικρή μερίδα μαθητών προχώρησε σε κατάληψη του χώρου για να διαμαρτυρηθεί για την υποχρεωτικότητα της μάσκας.

Το πολύ πιο λυπηρό είναι όμως ότι υπήρξαν και γονείς-αρνητές της μάσκας-οι οποίοι συμφώνησαν και στήριξαν την εν λόγω επιλογή και παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος γονέων δεν έχει πάρει θέση.

Ο διευθυντής του σχολείου επιχειρεί να ισορροπήσει μέσα σ’ ένα τοξικό και πολύ δύσκολο περιβάλλον. Από τη μία παιδιά που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να φορέσουν μάσκα και τα οποία, σύμφωνα με πηγές μέσα από το σχολείο, έχουν επηρεαστεί από συγκεκριμένες παραθρησκευτικές θεωρίες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην περιοχή.

Βοήθεια όμως στο εκπαιδευτικό προσωπικό δεν υπάρχει. Η αστυνομία ενημερώθηκε αλλά δεν εμφανίστηκε καν στο χώρο, η διεύθυνση της δευτεροβάθμιας δεν ήταν σε θέση να δώσει σχετικές οδηγίες και ο διευθυντής αφήνεται να παλεύει με τα κύματα!

Το χειρότερο όλων; Οι καταληψίες μαθητές συνωστίζονται στους χώρους του σχολείου χωρίς να φορούν μάσκα γεγονός που όπως γίνεται αντιληπτό, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να πείσουν γονείς και μαθητές αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν είναι. Και στις μεταξύ τους συζητήσεις λένε ότι προφανώς το υπουργείο θα έπρεπε να έχει προβλέψει σε ανάλογες περιπτώσεις να επεξηγείται αναλυτικά η κατάσταση από ειδικό που θα φτάνει στο σχολείο γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Η κατάσταση πάντως παραμένει έκρυθμη με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια μαθητών και προσωπικού.

Νίκος Γιαννόπουλος

Έγγραφο με την ένδειξη “κατεπείγον” απέστειλαν στους Δημάρχους το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου από κοινού ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, με θέμα την “αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω COVID-19”.

Οι Π.Θεοδωρικάκος και Θ.Λιβάνιος ξεκαθαρίζουν στους Αιρετούς ότι δεν είναι αρμοδιότητα ούτε των Δημάρχων ούτε των Αντιπεριφερειαρχών να αναστέλλουν τη λειτουργία σχολείων λόγω κορωνοϊού.

Ποιος θα βρει άκρη;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: