Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Έργα «που θα γίνουν» !!

Posted by koszig στο 15 Οκτωβρίου 2020

Το αντικείμενο προηγουμένων αναρτήσεων ήταν για τη λειτουργικότητα ή τη δημοκρατία στη διαχείριση των δήμων και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα της λειτουργίας των δήμων. Μετά ήρθαν οι παροχές για εκτέλεση προγραμμάτων σε δήμους.

Προγράμματα είχαν κυκλοφορήσει με ονόματα Φιλόδημος Ι, Φιλόδημος ΙΙ. Τώρα είμαστε  στο Φιλοδημος ΙΙ.

Στον ανωτέρω πίνακα αναφέρεται η ημερομηνία αναγγελίας του προγράμματος, το είδος του προγράμματος και το επιχορηγούμενο ποσό.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται η εκτέλεση του προϋπολογισμού του δήμου Αχαρνών  μέχρι το τέλος  Σεπτεμβρίου έτους 2020, που αναφέρεται στα έσοδα.

 

Τα έσοδα του έτους 2019. Το ποσό των 346.900 € είχε καταβοληθεί ως έσοδο, ενώ δεν είχε μέχρι το τέλος του 2019 ενταχθεί στον προϋπολογισμό.

Παρατηρούμε ότι για τα έργα που έχουν υποβληθεί μελέτες και έχουν εγκριθεί ποσού 1.047.000 € έχει γίνει καταβολή ποσού 346.900 € στο δήμο Αχαρνων από το Υπουργείο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2020. Το ποσό που έχει καταβηθεί είναι το 1/3 του προϋπολογισμού.

 

Για έργα Φιλόδημος ΙΙ που έχουν γίνει σχετικές μελέτες και εγκριθεί η εκτέλεσή τους τα έτη 2018-2019. το έτος 2020 δεν έχουν γίνει δαπάνες

Είναι φανερό ότι τα έργα που ειχε αναγελθει η χρηματοδότητση τους το έτος 2018 δεν έχουν αρχίσει να καταβάλονται δαπάνες το έτος 2020. Τα έργα αυτά εκτελούνται;

Γιατί αυτή η αναφορά για τα έργα;

Σχετικά με το εργό των 900.000 € που η αναφορά αναθεσης  έγινε στις 29-9-2020, ο δήμαρχος δήλωσε:

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί κατά 600.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 300.000 από ιδίους πόρους.

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος επιτυγχάνει να αναβαθμίσει αρκετούς αθλητικούς χώρους, οι οποίοι χρήζουν συντήρησης, ύστερα από αρκετά χρόνια χρήσης. Παράλληλα αποτελεί ένα μέρος του γενικότερου σχεδιασμού για τους χώρους άθλησης, καθώς το πλάνο του Σπύρου Βρεττού και της Δημοτικής Αρχής περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, αλλά και τη δημιουργία πολλών ακόμη αθλητικών χώρων για τους δημότες. Αφορά δε τα τρία δημοτικά κλειστά γυμναστήρια, το γήπεδο της Αγίας Άννας και τα ανοιχτά γήπεδα απέναντι από το 9ο Νηπιαγωγείο.

«Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων της πόλης μας. Δεν είναι όμως παρά μόνο το πρώτο βήμα, γιατί οφείλουμε στην πόλη μας και στα παιδιά μας να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς ακόμη περισσότερο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο, που αποδεικνύει συνεχώς το ενδιαφέρον του για τον Δήμο μας. Εμείς από τη δική μας πλευρά προσπαθούμε συνεχώς να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης, προκειμένου να προχωρήσουμε σε έργα υποδομής, που τόσο ανάγκη έχουν οι Αχαρνές».

Ένας δημότη που σχολιαζε αυτές τις δηλώσεις του δημάρχου είπε: «Δήμαρχε, τελείωσε πρώτα αυτά τα έργα που άρχισαν από το έτος 2018 χωρίς πόρους του δήμου και μετά θα δούμε που θα βρεις τις 300.000 € να τελειώσουν οι αναβαθμίσεις των αθλητικών χώρων και μετά βλέπουμε.»

Για τα έργα του έτους 2020 πρέπει να γίνουν αποδεκτά από το δημοτικό συμβούλιο, να γίνουν πλήρεις μελέτες, να υποβληθούν στο Υπουργείο, να εγκριθούν, να καταβλήθούν τα ποσά στο δήμο Αχαρνών, να γίνουν προκηρύξεις για την αναδοχή εκτέλεσης των έργων απο εργολάβους, όταν τελειώσουν οι ενδεχόμενες ενστάσεις και τελικά να αρχίσει η κατασκευή των έργων.

Για τα έργα ο καιρός δεν είναι εγγύς!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
Αρέσει σε %d bloggers: