Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Τα προβλήματα της σύμπραξης -4β

Posted by koszig στο 4 Νοεμβρίου 2020

Σε προηγούμενη ανάρτηση έγινε αναφορά στην κατάσταση μετά τη σύμπραξη των δύο πρώτων δημοτικών παρατάξεων και ειδικότερα στην υπάρξη της δημοτικής παράταξης Δ.Ε.Κ.Α. και του προεκλογικός συνδυασμός Δ.Ε.Κ.Α. , (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ)

Η συνέχεια των σχολίων για τη δημοσίευση του Πρακτικού Σύμπραξης Δημοτικών Παρατάξεων.

Οι αρχές της Νομιμότητας, της Χρηστής Διοίκησης και της Αναλογικότητας είναι Αρχές της Δημόσιας διοίκησης. (κλικ εδώ), και είναι αμφίβολο αν τους τίτλους αυτούς έχουν ακούσει τα περισσότερα μέλη των συμπρατουσών παρατάξεων.

Οι υπογράφοντες την παρούσα σύμπραξη συντάσσονται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου Αχαρνών.

Θα είναι ευτυχείς οι δημότες αν διαβάσουν ποια είναι σήμερα τα προβλήματα του δήμου και με ποιο τρόπο οι συμπράτουσες παρατάξεις θα συμβάλουν στη λύση τους.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις τελευταίες γραμμές του ανωτέρω κειμένου:
» Η συμφωνηθείσα σύμπραξη ουδόλως επηρεάζει την εσωτερική οργάνωση και λειτουργία των παρατάξεων»

Καταργήθηκε το άρθρο 1 του νόμου 4623/2019:

Από την κατάθεση του πρακτικού, οι συμπράττουσες παρατάξεις λογίζονται ενιαία παράταξη, η οποία υπεισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμπραττουσών παρατάξεων και λογίζεται ως η παράταξη με την οποία εξελέγη ο δήμαρχος, για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.

Τελικά σήμερα στο δήμο Αχαρνών υπάρχει η παράταξη «ΑΧΑΡΝΕΣ – Υπερήφανος δήμος» σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο ή η συμπράτουσα παράταξη «ΑΧΑΡΝΕΣ – Υπερήφανος δήμος – Δ.Ε.Κ.Α» ;

Η παράταξη, μετά τη σύμπραξη, είναι μόνο μία, η «ΑΧΑΡΝΕΣ – Υπερήφανος δήμος». Από αυτή την παράταξη εξελέγει, σύμφωνα με το νόμο, ο Θέμης Οικονόμου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αχαρνών.

Η παράταξη «Αχαρνές ξανά», που εξελέγει στις εκλογές τρίτη, μετά τη σύμπραξη έγινε δεύτερη και μέλος της εξελέγη αντιπρόεδρος το δημοτικού συμβουλίου.

Παρόμοια διαδικασία, με παραιτήσεις των προηγουμένων μελών της Οικονομικής Επιτροπής  και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εκλογές νέας σύνθεσης, όπως συνέβη και στις εκλογές για το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να γίνει άμεσα. Αυτή η διαδικασία θα επαναφέρει τη νομιμότητα στις αποφάσεις των ανωτέρω οργάνων.

Η συνέχεια σε επόμενη ανάρτηση

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: