Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Τα προβλήματα της σύμπραξης -7

Posted by koszig στο 13 Νοεμβρίου 2020

Σε προηγούμενη ανάρτηση έγινε αναφορά στην κατάσταση μετά τη σύμπραξη των δύο πρώτων δημοτικών παρατάξεων και ειδικότερα στην υπάρξη της δημοτικής παράταξης Δ.Ε.Κ.Α. και του προεκλογικός συνδυασμός Δ.Ε.Κ.Α. , (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ).

Συνεχίζεται ο σχολιασμός της σύμπραξης.

Οι συμβαλλόμενες και συμπράττουσες Παρατάξεις, για την αποτελεσματικότερη επίτευξη των στόχων, που μνημονεύονται στο παρόν θα συμμετέχουν αναλογικών στα θεσμοθετιμένα μονομελή και συλλογικά όργανα.

Εδώ προκύπτει ένα ερώτημα για το σχολιαστή. Τι σε νοιάζει εσένα πως θα μοιράζουν τις θέσης εξουσίας.

Εγώ ως δημότης ψηφοφόρος της μιάς ή της άλλης παράταξης θα ήθελα να κρίνω εκείνους που ψήφισα αν τιμούν τις προεκλογιές τους υποσχέσεις. Ετσι λοιπόν η αναλογία είναι 10 δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης και 7 δημοτικοι σύμβουλοι της παράταξης Δ.Ε.Κ.Α., δηλαδή η αναλογία είναι 7 προς 10 ή σε πέντε θέσεις τις 3 θα καταλαμβάνει η δημοτική παράταξη και τις 2 σύμβουλοι της παράταξης Δ.Ε.Κ.Α. Για να τα κάνουμε πιο λιανά  στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από τις 5 θέσεις της πλειοψηφίας θα καταλαμβάνουν ο δήμαρχος, δύο αντιδήμαρχοι οριζόμενοι από το δήμαρχο και δύο σύμβουλοι εκλεγόμενοι από την παράταξη της σύμπραξης. Οι υπόλοιπες 4 θέσεις καταλαμβάνονται από την αντιπολίτευση. Καλό είναι να γίνει όπως για το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, να παραιτηθούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και να γίνει αναδιάταξη των μελών των επιτροπών.

Τελικά μετά τη σύμπραξη τι άλλαξε στη σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας της οικονομικής επιτροπής. Δε συνεχίζει η λειτουργία της με συνεδριάσεις δια περιφοράς!! Αυτή τη γνώμη για τον τρόπο λειτουργίας είχαν οι συμπράξαντες;

Στο σημείο 6 με τη σύμβαση αποφασίζεται να μη γίνουν μεταβολές στο προσωπικό με τακτοποιήσεις ημετέρων.

Στο σημείο 7 αναγράφονται περίεργα πράγματα.

Σύμφωνα με το άρθρο 1, παρ. 1  του νόμου 4623/2019 επισημαίνεται: «Το πρακτικό για τη σύμπραξη υποβάλλεται οποτεδήποτε εντός της θητείας της δημοτικής αρχής και δεν ανακαλείται …»

Στο πρακτικο΄της σύμβασης αναγράφεται:

΄Το παρόν (πρακτικό σύμπραξης) λύεται κατόπιν παραβίασης των  όρων που αναγράφοναι στο πρακτικό της σύμβασης, όταν συμφωνήσει η πλειοψηφία των μελών της παράταξης.

Λύση του πρακτικού της σύμβασης δςν επιτρέπεται από το νόμο. Όποιος διαφωνεί αποχωρεί από τη σύμπραξη και γίνεται ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Αυτά για το πρακτικό της σύμπραξης των δύο παρατάξεων και απορρόφησης της μιάς από την άλλη.

Τώρα που δε λειτουργεί τίποτα στο δήμο, λόγω lockdown, μήπως οι συμπράξαντες θα πρέπει να συντάξουν ένα κείμενο που θα αποτυπώνει τον τρόπο  λειτουργίας των οργάνων του Δήμου και τις συνθέσεις τους;

Τι έχει αλλάξει, δύο μήνες μετά τη σύμπραξη;

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

 
Αρέσει σε %d bloggers: