Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Απλήρωτοι και άλλοι εργαζόμενοι

Posted by koszig στο 11 Ιουνίου 2010

Οι απεργοί της ΚΕΠΕΔΑ, που είναι αρκετοί,  διεκδικούν δεδουλευμένα 11 μηνών. Μερικοί μισθοί 5, 4, 2 μηνών καταβλήθηκαν. Τα άλλα; Σε αυτή την περίπτωση ο δήμος ισχυρίζεται ότι δεν είναι συνεπές του υπουργείο που δε στέλνει την επιχορήγηση να πληρωθούν οι μισθοί. Σε αυτό έχει δίκιο. Έντεκα μήνες όμως άφησε τα πράγματα στην τύχη τους. Δεν άσκησε καμία πίεση να σταλούν οι επιχορηγήσεις.

Δεν καταβάλλονται μισθοί εδώ και 8 μήνες σε υπαλλήλους του ΚΥΠΕΚΟ. Εκεί όμως δεν υπάρχουν τέτοιες δικαιολογίες. Το ΚΥΠΕΚΟ είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και επιχορηγείται από το Δήμο. Πρόβλημα διοικητικό δεν υπάρχει, γιατί με την απόφαση 91/2-3-2010 αποφασίστηκε επιχορήγηση στο ΚΥΠΕΚΟ με  το ποσό των 300.000 €.

Επιχορήγηση ΚΥΠΕΚΟ 2010

Το ερώτημα είναι γιατί δεν μεταβιβάζει το ανωτέρω ποσό ο δήμος στο ΚΥΠΕΚΟ, προκείμενου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Η απάντηση είναι ότι δεν έχει ο δήμος χρήματα Εξακολουθεί να πληρώνει αμαρτίες της προηγούμενης δημοτικής αρχής και δικές του. Κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνει μια απόφασης κατάσχεσης του ταμείου του δήμου και όλα τα λεφτά πηγαίνουν εκεί. Μόνο εκεί; Προηγούμενες αναρτήσεις με τίτλο «Να που πάνε τα λεφτά μας» (κλικ εδώ) και   με τίτλο «Δημοτικό συμβούλιο δήμου Αχαρνών. Για γέλια και για κλάματα!» (κλικ εδώ) ανάγκασαν τον αντιδήμαρχο οικονομικών υποθέσεων να αναφερθεί έμμεσα σε αυτές τις αναρτήσεις, όπως και σε έγγραφα που είχα υποβάλλει προς το δήμο Αχαρνών. Ακούστε τι είπε:

Από την ομιλία του προκύπτει ότι υπάρχει σύμβαση από τον Νοέμβριο του 2009 για το κτίριο που ενοικίασε ο δήμος για λογαριασμό της ΚΕΠΕΔΑ, από το Φεβρουάριο καταβάλλεται το μίσθωμα των 9.000 € το μήνα, δηλ. μέχρι  σήμερα θα καταβληθούν 45.000 € από το ταμείο του δήμου. Επίσης έχει ενοικιαστεί κτίριο για τη μεταστέγαση του ΚΥΠΕΚΟ, με μίσθωμα 2.100 € που καταβάλλεται από το Μάρτιο, δηλ μέχρι σήμερα θα καταβληθούν 8.400 €. Και στα δύο κτίρια δεν έχουν μεταστεγαστεί η ΚΕΠΕΔΑ και το ΚΥΠΕΚΟ. Ειδικά στο κτίριο για την ΚΕΠΕΔΑ δεν έχει δοθεί έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού και το κτίριο δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί!! Τελικά τι θα γίνει αν το Υπουργείο Πολιτισμού κρίνει ότι το κτίριο δεν είναι κατάλληλο; Ποιοι θα πληρώσουν τη ζημιά;

Δεν είναι μόνο αυτοί οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι, είναι και η εργαζόμενοι στο Νομικό Πρόσωπο «Αρωγή», όπως  λέγεται. Εκείνο το νομικό πρόσωπο που έγινε συναυλία για ενίσχυσή του με τη Μαρινέλλα και άλλους καλλιτέχνες. Μάζεψαν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και έδωσαν μόνο 30.000 €. Αλήθεια, έγινε καμία ενέργεια στο ΣΔΟΕ και τη δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα;

Με την απόφαση 72 του δημοτικού συμβουλίου της 17/2/2010 αποφασίστηκε η επιχορήγηση της «Αρωγής» με το ποσό των 88.041,09 €.

Επιχορήγηση στην Αρωγή 2010

Δόθηκαν αυτά τα χρήματα; Δεν ήταν αρκετά για τις δαπάνες; Υπάρχει απάντηση;

3 Σχόλια to “Απλήρωτοι και άλλοι εργαζόμενοι”

  1. Νατάσα Τριτάκη said

    Είμαι απολυμένη της ΚΕΔΑ από 9 Φεβρουαρίου 2010. Στο άρθρο σας αναφέρετε ότι καταβλήθηκαν κάποια χρήματα σε απλήρωτους εργαζόμενους της ΚΕΠΕΔΑ. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια πληροφορία ή πρόνοια καταβολής χρημάτων για τους απλήρωτους απολυμένους;
    Οφείλουν και στους απολυμένους πάνω από 7 μήνες δεδουλευμένων. Δεν υπάρχει καμία σχετική πληροφόρηση από το δήμο ή πρώην συναδέλφους. Η κατάσταση είναι τραγική.
    Με εκτίμηση

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.