Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

13 Μαρτίου 2024. Μια μεγάλη ημέρα για τις Αχαρνές

Posted by koszig στο 14 Μαρτίου 2024

Στη Δι@ύγεια αναρτήθηκε χτες μια απόφαση του Δημάρχου Αχαρνών Σπυρίδωνος Βρεττού.

Τι κείμενο της απόφασης:

Τι σημαίνει Μουσειακή Συλλογή. Για τη δημιουργία Μουσείων απαιτείται έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.), όταν υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 45 του νόμου 4858/2021:

Άρθρο 45.Ίδρυση και λειτουργία μουσείων

1. Ως μουσείο νοείται η υπηρεσία ή ο οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με ή χωρίς ίδια νομική προσωπικότητα, που αποκτά, δέχεται, φυλάσσει, συντηρεί, καταγράφει, τεκμηριώνει, ερευνά, ερμηνεύει και κυρίως εκθέτει και προβάλλει στο κοινό συλλογές αρχαιολογικών, καλλιτεχνικών, εθνολογικών ή άλλων υλικών μαρτυριών του ανθρώπου και του περιβάλλοντός του, με σκοπό τη μελέτη, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία. Ως μουσεία μπορούν να θεωρηθούν επίσης υπηρεσίες ή οργανισμοί που έχουν παρεμφερείς σκοπούς και λειτουργίες, όπως τα μουσεία ανοικτού χώρου.

Για να ξεκινήσουν διοικητικά οι ενέργειές για τη δημιουργία Μουσείου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανωτέρω απόφαση του Δημάρχου.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!!

Ένα μέρος για το άλλο ήμισυ ίσως υπάρχει.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.