Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Posted by koszig στο 4 Ιουνίου 2010

Σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Συνεπής στην παράδοση ο δήμος Αχαρνών κάλεσε τους δημότες να τιμήσουν την ημέρα.

Μόνο που αυτός που έγραψε την ανακοίνωση δεν καθόρισε το χώρο των εκδηλώσεων! Ευτυχώς που σε ανακοινώσεις στο δημαρχείο προσδιοριζόταν  η θέση. Ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων στο δημαρχιακό μέγαρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η προσέλευση επισήμων ήταν στις 10:00. Την ώρα αυτή προσήλθε μόνο ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Ματθαίος Θεοδωρίδης. Η υπεύθυνη του γραφείου τύπου του δήμου μάλλον περίμενε τον κ. Δήμαρχο.

Στην αίθουσα γινόταν μια προβολή για το περιβάλλον σε μαθητές δημοτικού.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Φωτιάδης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ματθαίος Θεοδωρίδης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Μαρίνος Μουκάνης έχουν διαχρονικά δείξει την ευαισθησία τους για το περιβάλλον:

Περιοχή νεκροταφείου: (κλικ εδώ),(κλικ εδώ),(κλικ εδώ).

Περιοχή λόφου 40 μαρτύρων: (κλικ εδώ), (κλικ εδώ), (κλικ εδώ),(κλικ εδώ),(κλικ εδώ),(κλικ εδώ),(κλικ εδώ),(κλικ εδώ),(κλικ εδώ), (κλικ εδώ)

Μεγάλη ευαισθησία οι ανωτέρω δημοτικοί παράγοντες δίνουν και στον περιβάλλοντα χώρο του δημαρχείου:

Στην πρώτη φωτογραφία ένα F104 μπροστά στο πολεμικό μουσείο. Οι άλλες φωτογραφίες είναι για ένα F104 μπροστά στο δημαρχείο.

Αλλά και στις γειτονιές, στην Αγία Άννα, στη Νεάπολη  η κατάσταση δεν είναι καλύτερη.  Σκουπίδια και μπάζα παραμένουν για πολλές μέρες μέχρι να γίνει περισυλλογή τους.

Αυτό είναι ένα αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Δήμαρχο Αχαρνών Παναγιώτη Φωτιάδη και στους  αντιδημάρχους Περιβάλλοντος Ματθαίο Θεοδωρίδη και  Τεχνικών έργων Μαρίνο Μουκάνη.

Αφιερώνεται επίσης σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που είτε δε βλέπουν τίποτα, είτε είναι εθισμένοι σε αυτές τις καταστάσεις. Αυτοί που σε κάθε ευκαιρία θα μιλούν για το περιβάλλον και την προστασία του.

3 Σχόλια to “Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος”

  1. filos said

    Μια, ειλικρινά, φιλική επισήμανση.
    …κύριε Κώστε λίγο προσοχή με τις δημοσιεύσεις προσώπων παιδιών.
    Είστε τόσο τυπικός σε όλα σας και ξέρετε πολύ καλύτερα από τον καθένα ότι οι καιροί είναι πονηροί.
    Καλή συνέχεια.

  2. koszig said

    Η φωτογραφία είναι από εκδήλωση του σχολίου την ημέρα του περιβάλλοντος. Σίγουρα αν ήμουν εγώ παιδί και είχα δει τη φωτογραφία θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος που δείχνει τη συμμετοχή μου στην εκδήλωση για το περιβάλλον.Παρόμοιες αναρτήσεις φωτογραφιών σε εφημερίδες ή στο διαδίκτυο υπάρχουν για δημόσιες εκδηλώσει των σχολείων. Δεν είναι κάτι το επικίνδυνο για τα παιδιά. Αν υπάρχει ειδικός λόγος που δε γνωρίζω τότε μόλις επισημανθεί αφαιρείται φωτογραφία. Υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος;

  3. […] Δημοσιεύθηκε από koszig στο 16 Ιουνίου 2010 Σε παλαιότερη ανάρτηση έγινε ένα σχόλιο για ανακοίνωση του Δήμου Αχαρνών για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος. Το σχόλιο έγινε με βάση μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα. (κλικ εδώ) […]

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.