Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Δημαιρεσίες στο δήμο Αχαρνών έτους 2014

Posted by koszig στο 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου οι δημαιρεσίες δια την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού συμβουλίου, μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ακολούθησε εκλογή αντιπροσώπων για την ΚΕΔΕ.

Πριν την έναρξη της τυπικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο προεδρεύων Αναστάσιος Χίος, ως πλειοψηφών σύμβουλος της παράταξης ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί πολίτες ζήτησε από τους επικεφαλής των παρατάξεων αν θέλουν να απευθύνουν ένα σύντομο χαιρετισμό.

———–

Ακολούθησε η διαδικασία για την εκλογή προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.

Με φανερή ψηφοφορία αποφάσισαν τα μέλη των παρατάξεων, της πλειοψηφίας, της μείζονος μειοψηφίας και της ελάσσονος μειοψηφίας να υποδείξουν  τους υποψηφίους .

Από τη πλειοψηφία για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου προτάθηκε από το δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό η Μαρία Χαριτίδου, που ψηφίστηκε στην πρώτη φάση ομόφωνα από τα 27 μέλη της παράταξής της.

Από τη μείζονα μειοψηφία για τη θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε από τον επικεφαλής της Σωτήρη Ντούρο ο Μιχάλης Βρεττός, που ψηφίστηκε και από του 5 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης.

Από την ελάσσονα μειοψηφία  αυτοπροτάθηκε η Όλγα Ποιμενίδου της παράταξης του Παναγιώτη Γρηγοριάδη που ψηφίστηκε ομόφωνα από τις  παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

————————-

Αποτελέσματα εκλογής Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόεδρος Μαρία Χαριτίδη. Υπέρ 33, άκυρα 8, λευκά 3.

Αντιπρόεδρος Μιχάλης Βρεττός. Υπέρ 23, άκυρα 5, λευκά 16

Γραμματέας Όλγα Ποιμενίδου. Υπέρ 36, άκυρα 3, λευκά 5

Μετά την εκλογή του το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου έλαβε τη θέση του.

————————–

 

 

DSC_0136

Οι εκλογές μελών της Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας ζωής και εκλογή  μελών για την ΚΕΔΕ σε επόμενη ανάρτηση.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.