Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Με όποιο δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις!!

Posted by koszig στο 18 Ιουλίου 2019

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 στις 9 το πρωί. Όλα κανονικά!!

Στις 12 το μεσημέρι σε τηλεφωνική συνομιλία πληροφορήθηκα ότι το μεσημέρι στις 13:00 είχε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο!!

Η ημερήσια διάταξη

Στην πρόσκληση ο πρόεδρος επικαλείται το άρθρο 96, παρ. 3 του νόμου 3463/2006.

Προφανώς το ανωτέρω άρθρο αναφέρεται σε προσκλήσεις για τακτικές συνεδριάσεις, που μεταξύ κάθε πρόσκλησης για συνεδρίαση και ημερομηνία συνεδρίασης πρέπει να υπάρχει διάστημα τουλάχιστον τριών πλήρων ημερών. Η δεύτερη συνεδρίαση προφανώς έχει στην ημερήσια διάταξη τα θέματα της προηγουμένης, αφού αποτελεί συνέχεια εκείνης που δεν έγινε λόγω απαρτίας.

Τι συμβαίνει κατά σύστημα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τον τελευταίο καιρό. Η πρώτη συνεδρίαση χαρακτηρίζεται τακτική. Αν δε γίνει ελλείψη απαρτίας η επόμενη χαρακτηρίζεται έκτακτη με εξαιρετικά επείγοντα θέματα και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου καλούνται ώρα τέτοια που οδηγεί μη συνεδρίαση για  λόγους απαρτίας. Την επόμενη ημέρα καλείται και πάλι έκτακτη συνεδρίαση, αλλά με θέματα που είχαν γραφεί στην πρώτη πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση, προκειμένου να γίνει συνεδρίαση όχι με 23 παρόντες δημοτικούς συμβούλους αλλά με 15.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση της δεύτερης συνεδρίασης που είχε χαρακτηριστεί ως έκτακτη για εξαιρετικά επείγοντα 6 θέματα, αντί των 2 θεμάτων της πρώτης συνεδρίασης που δεν είχαν το χαρακτήρα του επείγοντος. Η τρίτη συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε ως έκτακτη για να μη χρειάζεται διάστημα τριών κενών ημερών την επομένη της δεύτερης συνεδρίασης. Για να γίνει με μειωμένη απαρτία την επόμενη ημέρα, μετά τη δεύτερη αποτυχημένη  έκτακτη συνεδρίαση, στην ημερήσια διάταξη είχε μόνο τα δύο θέματα  όπως και στην πρώτη που δεν ήταν χαρακτηρισμένα ως έκτακτα.

Έτσι μένει η απορία. Τα τέσσερα θέματα που υπήρχαν στη δεύτερη συνεδρίαση, ως εξαιρετικά επείγοντα, την επόμενη ημέρα έπαψαν να είναι εξαιρετικά επείγοντα.

Αυτές οι διαδικασίες έχουν καταντήσει πρακτική για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι όμως απορίας άξιον γιατί οι νέα δημοτική Αρχή δεν καταγγέλλει αυτή τη μη νόμιμη διαδικασία. Θα την εφαρμόσει στην επόμενη δημοτική περίοδο;

Παρακολουθείστε τη συνεδρίαση της 18 Ιουλίου 2019 στις μία το μεσημέρι!!

 

Παρόντες 13 δημοτικοί σύμβουλοι. Για αυτή, τη μη νόμιμη, διαδικασία έπρεπε να είναι παρόντες 15 δημοτικοί σύμβουλοι.

Η συνεδρίαση δεν συνεχίστηκε ελλείψη απαρτίας.

Στη συνεδρίαση δεν ήταν παρών ο δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης Κασσαβός. Απούσα και η οικονομική υπηρεσία που υποτίθεται ότι θα έκανε εισήγηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Γνώριζαν το αποτέλεσμα της συνεδρίασης;

Οι Σχολικές Επιτροπές περιμένουν την κατανομή των πιστώσεων που βρίσκονται στη διάθεση του δήμου για επισκευές στα σχολεία που αρχίζουν σε 40 ημέρες.

Ο δήμος δεν έχει καύσιμα, για χρήματα κατασκευή, επισκευή και  συντήρηση  αθλητικών εγκαταστάσεων  υπάρχουν δεσμευτικές προθεσμίες και οι δημοτικοί σύμβουλοι δικαιολογημένα θα είναι τις επόμενες ημέρες σε διακοπές. Πως θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο;

Τι θα παραλάβουν οι επόμενοι;

Θα φταίνε μόνο οι προηγούμενοι;

 

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.