Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών

Ένα βήμα για προβλήματα, ιδέες και απόψεις για το Δήμο Αχαρνών

Νέος Γενικός Γραμματέας στο δήμο Αχαρνών

Posted by koszig στο 14 Μαΐου 2020

Στις 24 Μαρτίου 2020 αναρτήθηκε, (κλικ εδώ)

Φανταστείτε να είναι αλήθεια!!

Τελικά ήταν αλήθεια.

ΦΕΚ τ. Γ’ 530/2020 – 28 Απριλίου 2020

Με την 8123/06-3-2020 απόφαση του Δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του ν. 3584/2007, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 280 του ν. 3852/2010, γίνεται δεκτή η από
4-3-2020 αίτηση παραίτησης του ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του Κωνσταντίνου από τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου. (Αριθμ. βεβ. διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 1014108111/06-3-2020).
(Aριθμ. απόφ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής: 22206/5855/09-4-2020).

Ο Γενικός Γραμματέας διορίζεται και απολύεται με απόφαση Δημάρχου, που δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στη Δι@ύγεια δεν έχει αναρτηθεί η απόφαση δημάρχου για ορισμό του Δημητρακόπουλου Ιωάννη του Κωνσταντίνου ως μετακλητού Γενικού Γραμματέα του δήμου Αχαρνών. Η απόφαση έχει σταλεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για έγκριση και δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Στη Δι@ύγεια αναρτήθηκε απόφαση Συγκρότησης Ομάδας Εργασίας για τη μελέτη των οικονομικών στοιχείων της ΔΗΦΑ.

Ψ0Ν5ΩΨ8-ΦΡ9 Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για τη μελέτη των οικονομικών στοιχείων της ΔΗΦΑ

Στην απόφαση αυτή αναφέρεται και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Αχαρνών Δημητρακόπουλος Ιωάννης.

Η απόφαση δημάρχου για το διορισμό του Γενικου Γραμματέα δεν αναφέρεται στη Δι@ύγεια ή την ιστοσελίδα του δήμου Αχαρνών.

Η θητεία του γενικού Γραμματέα αρχίζει από την ημερομηνία πρόσληψης και όχι από την ημερομηνία ανάρτησης σε ΦΕΚ.

Ήδη ο κ. γενικός εθεάθη σε συνάντηση με υπαλλήλους του ισογείου του δημαρχιακού Μεγάρου. Επόμενως ανέλαβε υπηρεσία.

Μια μικρή παράληψη του δημάρχου. Δε φωτογραφήθηκε να χαιρετάει το Γενικό Γραμματέα (με τα χέρια ή τους αγκώνες) για το καλωσόρισμα. Κυρίως να γνωρίσουν οπτικά οι υπάλληλοι, ο τύπος και οι δημότες το νέο Γενικό Γραμματέα του δήμου Αχαρνών.

Εθιμοτυπικά θα έπρεπε ο δήμαρχος να έχει δημοσιοποιήσει το βιογραφικό του νέου Γενικού Γραμματέα, δεδομένου ότι δεν είναι γνωστός στο δήμο Αχαρνών όπως οι προηγούμενοι και κυρίως να κάνει γνωστούς τους λόγους  που τον οδήγησαν σε αυτή  την επιλογή.

Υπήρχαν λόγοι που ο πρών Γενικός γραμματέας του δήμου Αχαρνών Αθανάσιος Κατσιγιάννης δε μπορούσε να συνεχίσει τη θητεία του ως Γενικός Γραμματέας, έστω και μετά την αποχώρηση του παρατηθέντος επί δίμηνο Γενικου Γραμματέα  Δημήτριου Λάππα;

Ο Αθανάσιος Καρσιγιάννης δε μπορούσε να προσφέρει στο δήμο Αχαρνών με την πρόσθετη ιδιότητα του  Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής:

Με το  ΦΕΚ 225, τ. Γ’/5-3-2020 ο Αθανάσιος Κατσιγιάννης ορίστηκε μετακλητός Γενικός Γραμματέας στο δήμο Ωρωπού

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με την 23/3-2-2020 απόφαση του Δημάρχου Ωρωπού, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 161, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και 167 του ν. 3584/2007 και έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 280 του ν. 3852/2010, διορίζεται ο ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Χρήστου, σε κενή οργανική θέση μετακλητού Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ωρωπού.

Τι να υποθέσει κανείς, ότι δεν ήταν σωστή επιλογή Γενικού Γραμματέα που γνώριζε το δήμο Αχαρνών για πέντε χρόνια από αυτή τη θέση και είχε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αττικής και έγινε επιλογή άλλου Γενικού Γραμματέα που ίσως είχε συνεργασία με μεγαλύτερο διοικητικό παράγοντα, όπως για παράδειγμα τον Υπουργό Εσωτερικών ή άλλο υψηλότερο κυβερνητικό στέλεχος;

Ο καιρός γαρ εγγύς

 

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.